Hlavní obsah

Huříková bude jezdit za španělský tým

Jan KrůtaPrávo

Po pěti letech strávených v týmu České spořitelny mění bikerka Tereza Huříková dres. Od nové sezóny bude hájit barvy španělské stáje Trek Lorca Taller del Tiempo. S ní podepsala tříletou smlouvu až do olympijských her v Londýně 2012.

Článek

„Když jsem se dozvěděla, že Česká spořitelna jako tým končí, musela jsem jednat. Nabídek bylo dost, ale rozhodla jsem se pro tuhle španělskou stáj, která mě chtěla získat už před rokem,“ prohlásila juniorská mistryně světa v cross country z Livigna 2005.

„Nabízeli mi nejlepší podmínky. Budeme jezdit na špičkových amerických kolech Trek a líbila se mi jejich vize, jak by měl tým fungovat. Ve všem mi vycházejí maximálně vstříc,“ řekla Huříková. Spokojena je i po finanční stránce. „Rozhodně si nepohorším oproti tomu, co jsem měla v předchozím týmu.“

Žít zůstane v Česku

Město Lorca leží v horách asi 150 km od letoviska Alicante, ale dvaadvacetiletá bikerka tam žít nebude. „Ani to po mně nechtěli. Španělka nikdy nebudu, zůstanu nadále v Česku. S týmem se budeme po většinu sezóny potkávat jen na závodech. Ale v zimě můžu do Španělska kdykoliv přijet a trénovat tam. Určitě toho využiju,“ řekla Huříková.

V týmu bude jedinou zahraniční závodnicí, jedničkou je Španěl Sergio Mantecón, čtrnáctý muž letošního ročníku Světového poháru. „Těším se na nové prostředí, nové lidi. Věřím, že to bude nový impulz pro mou další kariéru a přijdou i výsledky,“ přiznala Huříková, jíž letošní sezóna po zranění nevyšla podle představ, ale v roce 2008 skončila osmá v celkovém hodnocení Světového poháru.

V nové sezóně jí tím garantuje kompletní Světový pohár. „Chci se zaměřit i na mistrovství světa a Evropy. To budou na horském kole moje priority. Na silnici bych se ráda nominovala na mistrovství světa v časovce,“ poodhalila své plány.

Reklama