Hlavní obsah

VIDEO: Nechutná bitka na Tour. Mlátili se kolem i pěstmi

Takovou bitku cyklistická Tour de France za dlouhých 97 let existence ještě nezažila. Teprve po dojezdu páteční šesté etapy slavného závodu vyplnili tohle bílé místo španělský cyklista Carlos Barredo a Portugalec Rui Costa. Jejich pěstní souboj by zůstal utajen, ovšem po pár dnech se na YouTube objevilo video.

Článek

Po dojezdu se na Costu vyhrnul nasupený Barredo, který si chtěl s Portugalcem vyřídit účty za to, že jej prý při jízdě v pelotonu udeřil. Barredo přitom na soupeře vystartoval s předním kolem svého bicyklu a zaútočil na Costovu hlavu. Následovalo několik ran pěstí, které rozdali i přijali oba kohouti. Až poté se pořadatelům podařilo vzteklé cyklisty roztrhnout.

Oba dostali pokutu ve výši osmi tisíc korun, horké hlavy chladilo i vedení závodu, na jehož přímluvu si oba borci podali ruce a omluvili se za své chování jak sobě navzájem, tak i znechuceným divákům. „Potřásli si rukama, tím je to uzavřené,“ vzkázali organizátoři Tour.

K incidentu se vyjádřil i sedminásobný vítěz závodu Lance Armstrong, podle nějž stačí k vyprovokování něčeho podobného pár peprnějších slov v pelotonu. „Každý chce být vpředu, nikdo nechce uvolnit místo, každý se snaží být nejlepší. Když se k tomu přidá takhle horký a namáhavý den, stačí už jen něco prohodit a oheň je na střeše,“ prohlásil Američan.

Reklama