Hlavní obsah

Podle Franzla cyklisté stále nedostali peníze za kritérium

PRAHA

Manažer Thomas Franzl tvrdí, že většina zahraničních účastníků středeční Velké ceny Prahy v cyklistice stále nedostala zaplaceno a z jednání pořadatelů jsou velmi rozčarováni. Ředitel závodu Martin Dvořák oponuje s tím, že peníze jsou postupně vypláceny a jezdcům organizátoři nic dlužni nezůstanou.

Článek

Kvůli neplnění dohod ze strany pořadatelů se odmítli na Václavském náměstí představit největší hvězdy Němec Jan Ullrich a Američan George Hincapie i další závodníci.

Podle Franzla pořadatelé z Triatlonu Praha na poradě před závodem slibovali, že jezdcům budou peníze vyplaceny ráno den po závodu. "Dnes je pátek a ani vítěz Ital Gilberto Simoni nedostal ani korunu," uvedl v dnešním prohlášení Franzl, který zajišťoval účast zahraničních cyklistů. "V Praze mě jako závodníka už nikdo neuvidí. Jsem zklamán z daných slibů. Byl to podvod," prohlásil podle Franzla Simoni.

Ani další závodníci, kteří přijeli na vlastní náklady a nakonec v kritériu startovali, prý dosud nic nedostali. "Belgičan Nico Mattan se se slíbenou částkou rozloučil, stejně jako Němec Daniel Becke," uvedl Franzl.

Pořadatel Dvořák se ohradil

Dvořák se proti jeho tvrzení ohradil. "To co tvrdí, není v žádném případě pravda. Dost peněz už bylo vyplaceno a v co nejkratší době budou veškeré závazky splněny. Tak jako v loňském roce," řekl dnes Dvořák.

Ullrich prý podnikne právní kroky proti pořadatelům kvůli nedodržení smlouvy a poškození pověsti. "Není důležité, jestli by byly peníze vyplaceny před, nebo po závodě, podstatné je, že peníze v den závodu nebyly vůbec k dispozici. Pořadatelé nejdříve slibovali, že peníze budou možná příští den, potom možná v pátek," řekl manažer německé hvězdy Wolfgang Strohband.

Pořadatelé podle něj nebyli schopni garantovat, že peníze vyplatí. "Věděli, že příští den ráno odlétáme na další závod. Přesto jsme se zeptali, jaké by nám mohli dát záruky, že peníze budou příští den. Během celého jednání nám nebyli schopni poskytnout žádné záruky," uvedl Strohband. Ullrich měl údajně za start inkasovat 1,8 milionu korun.

Hincapie něco takového v životě nezažil

Kolegové loňské hvězdy kritéria Lance Armstronga ze stáje Discovery Channel George Hincapie a José Luis Rubiera odletěli ve čtvrtek ráno zklamaně domů, přestože původně měli v Praze zůstat déle. "V životě jsem něco takového nezažil," řekl Hincapie.

Franzl zpochybnil i tvrzení organizátorů, že ještě v průběhu Tour de France jednali o opětovné účasti s Armstrongem. "O tom, že Lance do Prahy určitě nepřijede, jsem je informoval již koncem dubna. Na Tour se na mě dokonce obrátil šéf Discovery Channel Johann Bruyneel, který se podivoval, že pražští pořadatelé používají Armstronga k získání sponzorů, i když je jasné, že nepřijede," prohlásil manažer.

Reklama