Hlavní obsah

Velká smůla pro Cancellaru. Po pádu utrpěl zlomeniny, Tour de France pro něj končí

Švýcarský cyklista Fabian Cancellara odstoupil z Tour de France, kterou jeden den vedl. Vyšetření ukázalo, že má po pondělním ošklivém pádu zlomené dva bederní obratle.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Švýcarský cyklista Fabian Cancellara odstoupil kvůli zranění z Tour de France.

Článek

Cancellara, jenž před startem třetí etapy oznámil, že se jedná o jeho poslední Tour de France v kariéře, se asi 60 kilometrů před cílem zapletl do hromadného pádu. I když do cíle dorazil, musel nakonec ze slavného závodu odstoupit.

Cancellara přeletěl přes řídítka a skončil v příkopu. Čtyřiatřicetiletý závodník byl viditelně otřesený, ale zařadil se zpět do pelotonu. Pomohlo mu k tomu rozhodnutí ředitele Tour Christiana Prudhommea, který zastavil závod, aby mohli být zranění cyklisté ošetřeni a mohli se dotáhnout zpět.

Když se v čele pelotonu začalo zrychlovat, zraněný Cancellara nestačil a nabral ztrátu 11:43 minuty. Okamžitě odjel do nemocnice, kde vyšetření odhalilo následky pádu.

Obdobné zranění Cancellara utrpěl na březnovém závodě E3 Harelbeke, ale tentokrát se jedná o jiné obratle na druhé straně zad. "Je to pro mě neuvěřitelné zklamání. Očekával jsem, že dnes ubráním žlutý trikot, ne že si v osmdesátce lehnu na zem. Od začátku sezóny jsme měli spoustu pádů a zranění a konečně jsme měli skvělých 24 hodin, jenže teď se to otočilo zpátky ke smůle," litoval Švýcar.

Reklama

Související témata: