Hlavní obsah

Chaves po druhém etapovém triumfu opět vede Vueltu

Jen na jeden den propůjčil červený dres lídra Nizozemci Tomu Dumoulinovi. Kolumbijec Esteban Chaves vyhrál šestou etapu cyklistické Vuelty a po druhém triumfu v tomto ročníku se vrátil do čela průběžné klasifikace. Pětadvacetiletý člen stáje Orica zaútočil v závěrečném stoupání a dojel si s náskokem pěti sekund pro vítězství.

Foto: Jon Nazca, Reuters

Esteban Chaves, kolumbijský cyklista stáje Orica GreenEdge, se po triumfu v 6. etapě znovu oblékl do červeného dresu lídra Vuelty.

Článek

"Nemůžu tomu uvěřit, že jsem vyhrál. Bylo to dneska hodně dlouhé, těžké a bylo vedro. Měl jsem informace o tom prudkém stoupání, nohy mi jely, tak jsem tam zaútočil," uvedl Chaves, jenž předtím ovládl druhou etapu. A znovu děkoval kolegům ze stáje. "Caleb Ewan včera vyhrál etapu a dneska vozil lahve. Tenhle tým je jako rodina."

Po více než 200 kilometrech z Córdoby do Serra de Cazorla dojeli za Chavesem Ir Daniel Martin a Nizozemec Dumoulin, který přišel o první místo v celkovém pořadí. Na Chavese ztrácí deset sekund. Se ztrátou jedenácti sekund dorazila do cíle skupinka s favority Britem Chrisem Froomem a Španělem Alejandrem Valverdem.

Jednu z nejdelších etap závodu zkomplikovalo jezdcům ještě velké horko. "Tahle vedra nesnáším. Nevím jak ostatní, ale pro mě to bylo moc," uvedl slovenský cyklista Peter Sagan. "Chtěl bych, aby existovalo nějaké pravidlo pro takové počasí, protože to nejde. Vezmete si z auta vodu a za pět minut z ní máte čaj," stěžoval si lídr bodovací soutěže.

Cyklistický závod Vuelta:
6. etapa Córdoba - Sierra de Cazorla (200,3 km):
1. Chaves (Kol./Orica) 4:46:16
2. Martin (Ir./Cannondale)
3. Dumoulin (Niz./Giant) oba -5
4. Plaza (Šp./Lampre)
5. Valverde (Šp./Movistar)
6. Rodríguez (Šp./Kaťuša)
7. Froome (Brit./Sky)
8. Majka (Pol./Tinkoff-Saxo)
9. Quintana (Kol./Movistar)
10. Roche (Ir./Sky) všichni -11.
Průběžné pořadí:
1. Chaves 21:55:13
2. Dumoulin -10
3. Martin -33
4. Roche -36
5. Valverde -49
6. Froome
7. Moreno (Šp./Kaťuša) oba -55
8. Rodríguez -56
9. Quintana -57
10. Aru -1:12.

Reklama