Hlavní obsah

VIDEO: První osmnáctku v Praze otevřel s Čejkou prezident Klaus

Prezident České republiky Václav Klaus slavnostně přestřihl pásku při pondělním otevírání hřiště v Praze-Zbraslavi. Spolu s ním zahájili provoz Prague City Golf Clubu prezident České golfové asociace Milan Veselý a český golfista s německým pasem Alexander Čejka. Špičkový profesionál si předtím zahrál exhibici s trenérem Simonem Holmesem a dvěma mladými českými hráčkami.

Foto: René Volfík, ČTK

Exhibice golfistů Alexe Čejky (vpravo) a Simona Holmese (druhý zprava) u příležitosti zahájení provozu Prague City Golf Clubu. Podívat se přijel i prezident Václav Klaus.

Článek
Fotogalerie

Hřiště nedaleko Lipenců je par 72, dlouhý 6760 metrů (z mistrovských černých odpališť) Architektem je Jeremy Ford, na designu se podílel i Čejka. „Je to fantazie. Báječné hřiště, snad se bude všem líbit,“ těšil výsledek Čejku, jenž do českého hlavního města přicestoval z Mnichova. Na turnaji BMW International Open vítěz tří turnajů PGA neprošel těsně cutem.

Golfista Alex Čejka, prezident Václav Klaus a Alan Babický (zleva)foto: Právo/Milan Malíček

Podle ředitele klubu Vladimíra Motlíka by během měsíce měla být hotová kompletní osmnáctka. „Ještě jsem přesívali šest greenů,“ uvedl Motlík o hřišti, jehož výstavba začala v roce 2006. Klub by měl mít 600 členů, přičemž v současnosti jich je sto padesát. „Hřiště má v Čechách unikátní design,“ upozornil Motlík na zvlněný vzhled jamek, inspirovaný linksovými hřišti ve Skotsku a Irsku.

Alex Čejka a prezident České golfové asociace Milan Veselý přestřihávají pásku při otevření Prague City Golf Clubu na Zbraslavi.foto: Právo/Milan Malíček

Čejka měl už několik nabídek na výstavbu hřiště pod jeho dohledem. „Chtěl jsem začínat u nás, kde jsem se narodil. Pár let jsem bydlel v Praze, cítím se tu doma. Viděl jsem plány a rozhodl se jít do tohohle projektu,“ popsal své rozhodnutí rodák z Mariánských Lázní. Nabídky má stále. „Nějaké jsou, ale budu nad nimi přemýšlet, až vyhraju nějaký turnaj. Takže třeba už za týden,“ připomněl blížící se turnaj ve Washingtonu.

Prague City Golf Club na Zbraslavifoto: Prague City Golf Club

Ve Zbraslavi by chtěl postupem času trávit víc času a pomáhat v rozvoji mladých golfistů. Nyní se golfovým nadějím věnují jihoafričtí trenéři Logical Golf Academy Jacques Du Toit a Christan Marais. „Zatím se soustředím na svoji hru, tady na vše skvěle dohlíží Tomáš Slavíček. Chtěl bych ale v budoucnosti pomáhat našemu golfu. Od příštího roku už plánuji hrát méně turnajů,“ uvědomuje si náročnost golfu Čejka, jenž se za rok zúčastní téměř čtyřiceti turnajů.

Klubovna v Prague City Golf Clubu na Zbraslavifoto: Prague City Golf Club

Reklama