Hlavní obsah

Tiger Woods má na svém turnaji už jen dva soupeře

Thousand Oaks

V sobotním třetím kole si Tiger Woods nepolepšil o jedinou ránu, přesto se přiblížil dalšímu vítězství na svém turnaji Northwestern Mutual World Challenge. Jeho nejbližším soupeřům se totiž také příliš nedařilo, a tak před finálovým kolem v Sherwood Country Clubu má Woods na prvním místě se skóre -11 náskok dvou ran na Zach Johnsona.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Tiger Woods na golfovém turnaji Northwestern Mutual World Challenge s pomocí trávy kontroluje směr větru.

Článek

V reálném dosahu je už pouze třetí Bubba Watson, který ztrácí rány čtyři. Zbytek startovního pole v popředí leaderboardu by už pak kromě vlastního skvělého nedělního výsledku potřeboval také výrazné zaváhání Woodse. S tím se ale příliš nepočítá...

Vždyť první hráč na turnaji, který sám od roku 1999 v Kalifornii pořádá, zvítězil už pětkrát. Naposledy před dvěma roky, kdy mu k zisku titulu stačilo dokonce o ránu horší skóre, než na kterém je nyní po třech kolech.

A určitě by se s dějištěm turnaje rád rozloučil vítězstvím. V příštím roce totiž World Challenge přesune na Floridu.

„Jsem rád za to, že vedu. S tím, jak jsem dnes puttoval, ale příliš spokojený být nemohu. Nechal jsem na hřišti několik ran," pokrčil rameny po těžkém dni Woods. Ten své skóre zachránil až na posledních třech jamkách, na kterých si připsal dvě birdie a došel tak v paru.

Woods nechyboval sám

Trápili se ale i ostatní. Vždyť průměrné skóre dne bylo 73 a třeba třetí hráč po druhém kole Matt Kuchar došel čtyři rány nad par. A to i přes to, že začal skvěle, když zahrál na jedničce i dvojce birdie. Pak už ale pouze ztrácel a z výsledku -8 si pohoršil na -4!

Divoké kolo prožil také momentálně druhý Zach Johnson. K šesti birdie totiž přidal dvě bogey a dvě double bogey. Stejně jako u Woodse z toho byl v sobotu par a rozdíl mezi oběma Američany na prvních dvou místech se tak v sobotu vůbec nezměnil.

O nejlepší skóre dne se postaral Rory McIlroy, který zahrál čtyři rány pod par. Po nepovedeném druhém kole si ale polepšil pouze na výsledek +2, po němž se krčí na děleném jedenáctém místě. Nejhůře si naopak v sobotu počínal Jason Dufner - 78 (+6).

Reklama