Hlavní obsah

Déšť stále trápí Mandelův turnaj, zatím vede Brooks

Durban

První kolo Nelson Mandela Championship, dalšího jihoafrického podniku European Tour, zatím stále patří Angličanu Danielu Brooksovi. Zahrál osm ran pod par a vede o ránu před Francouzem Francoisem Calmelsem, jehož dobře znají i čeští golfoví fanoušci – vyhrál totiž letošní turnaj Challenge Tour na Kunětické Hoře. Ani ve čtvrtek se nepodařilo kolo v Durbanu zkompletovat kvůli dešti.

Foto: Christian Palma, ČTK/AP

Golfové hřiště v dešti.

Článek

Někteří hráči proto budou muset na hřiště i v pátek brzy ráno. Ve čtvrtek ráno se totiž mohlo hrát jen čtyři hodiny a 23 minut, pak už byly fairwaye a greeny natolik nasáklé, že si museli profesionálové sbalit fidlátka a zamířit do hotelu. Celou oblast pod Mount Edgecombe zkrápí vytrvalý déšť už druhý den.

Nejlépe využil více než čtyřhodinového okna, kdy bylo možné hrát, domácí Oliver Bekker. Na odehraných čtrnácti jamkách nasbíral šest ran pod par a bude moci útočit na Brookse na závěrečných čtyřech jamkách prvního kola. Pokud se ovšem srovná s brzkým ranním vstáváním. První kolo totiž pokračuje v pátek v šest ráno, to druhé začíná o čtyřicet minut později.

"Co se dá dělat. Můžete jen sklopit hlavu a skřípat zuby," procedil Bekker. "Pokud ale dokážete vybojovat tuhle válku nervů a akceptovat fakt, že se s tím musí porvat každý, že máme všichni stejné podmínky, pak jste podle mého mínění pokořili alespoň polovinu startovního pole," burcoval se.

Pak ale dodal, že mu přerušení hry přišlo vhod, protože počasí už nemělo s golfem pranic společného. "Měl jsem před sebou pár těžkých jamek, takže přerušení přišlo v pravý čas. Pokud se počasí umoudří, budou pro mě zbylé jamky hratelnější. Předpověď počasí naznačuje, že v pátek a sobotu by mělo být hezky, takže nás nejspíše čeká pár dobrých kol," podotkl s tím, že ve čtvrtek těžil především z dobrých puttů.

Reklama

Související témata: