Hlavní obsah

Do čela havajského turnaje se dostala i loňská senzace Spieth

Kapalua

Na skvělou nováčkovskou sezónu na PGA Tour nechal v Kapalua na Havaji vzpomenout golfista Jordan Spieth. První turnaj v novém roce, Hyundai Tournament of Champions, mu zatím vychází parádně. V pátečním prvním kole nezahrál jediné bogey a skvělý finiš mu pomohl k dělenému prvnímu místu. Na posledních pěti jamkách zahrál čtyři birdie a dorovnal tak na čele turnaje Michaela Thompsona, Chrise Kirka a Webba Simpsona se sedmi ranami pod par.

Foto: MARCO GARCIA, ČTK/AP

Americký golfista Jordan Spieth na havajském turnaji.

Článek

„Dobře jsem se na turnaj připravil, v posledních dvou třech týdnech jsem udělal spoustu práce, což se mi vyplatilo. Jsem šťastný, že jsem po prvním kole v dobré pozici," liboval si Spieth.

Mnoha hráčům vyhovovalo, že přes noc na Havaji sprchlo. Hřiště bylo proto měkčí, takže jen tři z třicetičlenného startovního pole nepokořili par. Na počátku týdne to vypadalo, že by mezi nimi mohl být i Chris Kirk, který nehrál od svého triumfu na McGladrey Classic v Sea Island před dvěma měsíci. Své první tréninkové kolo v Kapalua totiž ve společnosti Matta Kuchara a Scotta Browna nezvládl a zahrál 80 ran.

Když už ale v pátek o něco šlo, byl k vidění úplně jiný Kirk. Parádně zvládl především závěrečnou sérii pěti jamek, na každé z nich skóroval do birdie. Mrzet ho mohlo bogey na desítce, které mu kazilo čistou skórkartu a zmařilo mu samostatné vedení.

V pátečním kole se řada hráčů snažila setřást rez po vánočních svátcích. A dařilo se jim to, leaderboard je zatím hodně našlapaný a rozdíly mezi hráči jsou těsné. Kromě Dereka Ernsta, který zahrál šest ran nad par, a Jonase Blixta, který nasbíral tři rány nad normu hřiště, jsou zatím všichni další ve hře o případný titul. Jimmy Walker na osmadvacátém místě zahrál v paru a ztrácí na první místo sedm ran.

Reklama

Související témata: