Hlavní obsah

Golfistce Spilkové bude dělat caddie i Slovenka Kamasová

Praha

Novou posilu má pro nadcházející sezónu ve svém týmu nejlepší česká golfistka Klára Spilková. Jediné Češce s kartou na nejvyšší evropský okruh LET, která má šanci dostat se za rok na olympiádu do Ria de Janeiro, bude na vybraných turnajích dělat caddie bývalá slovenská hráčka Zuzana Kamasová.

Foto: Facebook

Česká golfistka Klára Spilková

Článek

Spilková bude mít v této sezóně dvě pomocnice. Kamasová se bude střídat s Monikou Dvořákovou, s kterou česká golfistka spolupracuje už několik let.

"Na spolupráci s Klárou se moc těším, protože je talentovaná a šikovná. Věřím, že to přinese ovoce a posune ji v golfové kariéře k vytouženému vítězství, které je na spadnutí, i k účasti na olympiádě," řekla Kamasová, která působila na LET devět let a v roce 2011 vyhrála turnaj v Maroku, v tiskové zprávě české golfistky.

Dvacetiletá Spilková má před sebou již pátou sezonu na okruhu LET. Loni odehrála patnáct turnajů, čtyřikrát skončila v první desítce a na Slovensku si pátým místem vylepšila svůj životní výsledek. Ve finančním žebříčku obsadila 33. místo.

Spilková věří v první vítězství

"Cítím se připravená a věřím, že se mi podaří získat i první vítězství. Loni mi chyběl jen kousíček," řekla Spilková před odletem do Thajska, kde se připraví na vstup do sezóny. První turnaj bude hrát od 13. do 15. března v Číně. "Už se moc těším a zároveň vím, že mám před sebou ještě hodně moc práce," dodala.

Letošní sezona bude výjimečná i díky tomu, že začíná kvalifikace na olympiádu, kam se golf vrátí po 112 letech. Na základě kritérií se z redukovaného pořadí světového žebříčku do Ria dostane šedesát hráček, mezi něž se Spilková nyní vejde.

Spilková udělala ještě další změnu. Novým fyzioterapeutem se díky podpoře golfového resortu Black Bridge stal Martin Procházka. Ten je zároveň i kondičním trenérem a nahradil tak bývalého gymnastu Jiřího Fiřta. "Bylo to pro mne velmi těžké rozhodnutí. Forma cvičení i gymnastická průprava mě bavila a s Jirkou jsme si velmi dobře sedli také po lidské stránce, ale změna je život," uvedla Spilková.

V plánu má osmnáct turnajů včetně dvou majorů British Open a Evian Championship, na které se ovšem musí kvalifikovat. Domácímu publiku by se Spilková měla představit 7. až 9. srpna na Pilsen Golf Masters na Dýšině u Plzně.

Reklama

Související témata: