Hlavní obsah

Sprinterskou exhibici ve Varech vyhráli Razým s Novákem, běžel i Bauer

Aleš Razým a Petr Novák vyhráli exhibiční závod v běhu na lyžích na třídě T. G. Masaryka v Karlových Varech. Čeští lyžaři porazili ve finálové jízdě bratry Erika a Larse Hänelovi z Německa a ve třetím ročníku závodu na sprinterské trati se postarali o první české vítězství. Třetí místo obsadili Rusové Jevgenij Grišin a Andrej Ťutěrev.

Článek

Na start závodu se postavil i Lukáš Bauer, který se minulý měsíc potýkal se zdravotními problémy, ale už se uzdravil a finišuje s přípravou na první vrchol sezony, kterým bude Tour de Ski startující na Nový rok. S kolegou Milanem Šperlem se jim však v rozjížďce štafety dvojic na 600 metrů dlouhé trati nedařilo a obsadili konečnou čtvrtou pozici.

Na přípravu tratě závodních parametrů tak, aby měla 30 centimetrů vysokou vrstvu sněhu a osmimetrovou šířku, bylo potřeba přivézt 1800 kubíků sněhu. Ten se už více než týden dopředu vyráběl v lyžařském areálu v Abertamech na Karlovarsku. Celý závod sledovaly na hlavní karlovarské třídě tisíce lidí.

Exhibice v běhu na lyžích v Karlových Varech - sprint dvojic volnou technikou:
1. Razým, Novák (ČR), 2. E. Hänel, L. Hänel (Něm.), 3. Grišin, Ťutěrev (ČR), 4. Bauer, Šperl (ČR), 5. Wünsch, Seifert (Něm.), 6. Malák, Škvaridlo (SR).

Reklama