Hlavní obsah

Vonnovou prý vyburcovaly k vítěznému hattricku poznámky o její nadváze

Ke třem vítězstvím v závodech Světového poháru v Hausu im Ennstal v minulém týdnu prý vyburcovaly Lindsey Vonnovou nelichotivé poznámky rakouských trenérů, kteří prohlásili, že americká lyžařka na sjezdovkách vládne díky nadváze. Později se obhájkyni velkého Křišťálového glóbu za své poznámky omluvili.

Foto: Marco Trovati, ČTK/AP

Američanka Lindsey Vonnová

Článek

Vonnová označila takové tvrzení za směšné. "Ve sjezdovém lyžování nejde o to, kolik vážíte, ale musíte být silní a hbití. Kdyby klíčem k úspěchu byla hmotnost, každý by se cpal jídlem," citovala agentura Reuters Vonnovou po mimořádně vydařeném víkendu.

Pětadvacetiletá Američanka vyhrála v rakouském středisku dva sjezdy a super-G a stala se první ženou po třinácti letech, které se podobný hattrick povedl. Tři vítězství ve třech dnech si naposledy připsala Němka Katja Seizingerová v roce 1997 v kanadském Lake Louise.

"V novinách se člověk vždycky dočte nějaké negativní komentáře, ale tentokrát to uhodilo na strunu a dodalo mi to další motivaci před víkendovými závody," řekla Vonnová, která vede celkové pořadí Světového poháru i hodnocení sjezdu a super-G.

Podle ní celou věc zveličili novináři. "Jako žena bych se ráda hovorům na toto téma vyhnula. Ale jsem pyšná na to, jak tvrdě trénuji a že sportu dávám všechno. Pracuji na sobě neuvěřitelně poctivě a přijde mi směšné, když o mně někdo tvrdí, že mám nadváhu," uvedla vítězka 28 závodů Světového poháru.

Reklama

Související témata: