Hlavní obsah

Čeští lyžaři budou protestovat kvůli špatné práci svazu

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ

S protestní nášivkou na kombinézách vyběhnou čeští lyžaři do závodů Světového poháru v Novém Městě na Moravě. Nápis sponzor s otazníkem na černém pozadí má podle běžeckého úseku poukázat na nefungující marketing lyžařského svazu. Například běžecký úsek bude mít ke konci kalendářního roku dluh ve výši pěti miliónů korun.

Foto: www.neumannova.cz

K protestu se připojí i Kateřina Neumannová.

Článek

"Chceme upozornit na to, že vůbec nefunguje svazový marketing," řekl ředitel běžeckého úseku Čestmír Skrbek na dnešní tiskové konferenci před Zlatou lyží. Za hlavní viníky situace označil šéfa lyžařského svazu Aleše Vaňka a prvního místopředsedu Oto Kaděrku. "Přitom běh na lyžích v posledních sezonách dosahuje nejlepších výsledků v historii," dodal.

Nejlepší česká běžkyně a favoritka sobotní volné desítky Kateřina Neumannová uvedla, že protest podpoří. "Jsem členkou běžeckého úseku a mám samozřejmě zájem, aby byl dostatečně zajištěn, takže i já si na dres tuto nášivku přišiji," citovala Neumannovou oficiální internetová stránka Zlaté lyže. Vyjádření šéfa svazu Vaňka se nepodařilo ČTK získat.

Situace s hledáním generálního sponzora se vleče od začátku sezony, kdy dvakrát ztroskotala jednání s možným partnerem. V polovině října jeden z uchazečů těsně před podpisem odstoupil od navržené smlouvy. Vaněk tehdy ujistil, že na olympijskou přípravu nebude mít obchodní neúspěch vliv. Generální sponzor měl propojit financování úseků a za čtyři roky vložit do lyžování 54 miliónů korun.

Reklama