Hlavní obsah

Jizerská padesátka je potřetí za sebou vyprodaná

Tradiční závod v dálkovém běhu na lyžích Jizerská padesátka je potřetí za sebou vyprodaná. Kapacita závodu 4800 startovních míst byla naplněna, větší být na základě dohody s ochránci přírody nemůže. Závod odstartuje v Bedřichově v neděli 13. ledna.

Jizerská padesátka

Článek

Hlavní závod přilákal do Jizerských hor více než 4500 Čechů, z toho 400 pojede vůbec poprvé. Informoval o tom v tiskové zprávě marketingový partner závodu Mather Activation.

Na startu nebudou chybět obhájce prvenství Stanislav Řezáč či Martin Koukal, možná je také účast nejlepšího českého běžce ve Světovém poháru Lukáše Bauera. Rozhodne se až po etapové Tour de Ski. Mezi přihlášenými nechybějí ani vítěz z roku 2011 Nor Anders Aukland a další severská esa.

Hlavnímu závodu zařazenému do sérií Ski Classic a FIS Marathon Cup budou tradičně předcházet páteční Bedřichovská třicítka volným stylem a klasická Jizerská 25, která se jede poprvé v sobotu. Pro obě kratší trati ještě startovní čísla jsou k dispozici jak na online www.jiz50.cz, tak v prodejnách Intersportu.

Ve startovní listině celého víkendu jsou mezi více než šesti tisíci jmény účastníci z 29 zemí včetně Japonska, USA či Kanady. Tradičně silné zastoupení mají vedle domácích Čechů běžci z Německa a ze skandinávských zemí.

Reklama