Hlavní obsah

Vonnová se podrobila další operaci zraněného kolena

Vail

Americká lyžařka Lindsey Vonnová má za sebou úspěšnou operaci vazů v pravém koleni, kvůli kterým musela vzdát naděje na obhajobu sjezdařského zlata na olympijských hrách v Soči. Čtyřnásobná vítězka Světového poháru o tom informovala na twitteru.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Americká lyžařka Lindsey Vonnová

Článek

"Zákrok se podařil, teď musím odpočívat," uvedla devětadvacetiletá sjezdařka u fotografie, na níž je na posteli se svým psem. Žádné podrobnosti o tom, jak dlouho bude rekonvalescence tentokrát trvat, neuvedla.

Královna rychlostních disciplín se zranila loni v únoru na mistrovství světa ve Schladmingu. Při pádu si přetrhla zkřížený i postranní vaz a zlomila si i hlavici holenní kosti. Po první operaci se vrátila na lyže po sedmi měsících. V listopadu při pádu v tréninku si zranění obnovila, rozhodla se ale pro konzervativní léčbu.

Na začátku prosince oslavila návrat do Světového poháru v Lake Louise, kde bylo jejím nejlepším výsledkem páté místo v superobřím slalomu. Další problémy pak přišly před Vánocemi při sjezdu ve Val d'Isere, při němž si koleno zhmoždila a kloub začal otékat. Klidový režim ale zlepšení nepřinesl a začátkem ledna pak boj o start v Soči vzdala s tím, že bude muset problémy vyřešit dalším chirurgickým zákrokem.

Reklama

Související témata: