Hlavní obsah

Koudelka se startu Turné nedočkal. Závod v Oberstdorfu zničil vítr

Oberstdorf
Aktualizováno

Český skokan na lyžích Romana Koudelku marně čekal na úvodní závod Turné čtyř můstků. Aktuálně druhý muž Světového poháru se na můstku v Oberstdorfu měl poměřit s japonským veteránem Noriakim Kasaiem. První kolo mělo začít v 16:30, kvůli větru se ale několikrát posunulo. Pár skokanů své pokusy stihlo, po 19:00 však byl závod pro dnešek zrušen. Jury rozhodla, že se bude skákat znovu v pondělí na stejném místě se začátkem v 17:30. Závody vysílá živě Eurosport. Podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Stop, stop, stop... Závod v Oberstdorfu v neděli prohrál s větrem.

Článek

Koudelka vyhrál letos už tři závody Světového poháru, naposledy před týdnem ve švýcarském Engelbergu. Turnovský rodák patří k favoritům letošního ročníku prestižního Turné. V Obersrtdorfu však bude jediným českým želízkem v ohni. Jakub Janda, Jan Matura ani Antonín Hájek totiž v kvalifikaci neuspěli.

K postupu měl nejblíže vítěz Turné z roku 2006 Janda, kterého od místa v elitní padesátce dělilo 5,5 bodu.

Koudelka kvalifikaci kvůli silnému protivětru vynechal a v boji o postup se tak střetne s mistrem světa v letech na lyžích z roku 1992 Kasaiem, který obsadil v sobotní kvalifikaci třetí místo.

Kvalifikaci provázel silný vítr, kvůli kterému v kombinaci s vytrvaným sněžením pořadatelé zrušili nedělní zkušební kolo před hlavním závodem. Jury po několika odkladech rozhodla, že program začne rovnou závodem. Po několika marných pokusech však byl vinou nepříznivých podmínek zrušen v průběhu prvního kola.

Start závodu byl opakovaně odložen kvůli větru a sněžení, soutěž pak byla několikrát přerušena. Koudelka se k pokusu nedostal.

Jury rozhodla, že se bude skákat znovu v pondělí na stejném místě se začátkem v 17:30. Pondělní náhradní termín umožňuje další program Turné. Kvalifikace druhého dílu v Ga-Pa je totiž naplánována až na Silvestra. Předpověď na pondělí ale také není dobrá, spekulovalo se proto i o přesunutí závodu právě do Ga-Pa.

Reklama

Související témata: