Hlavní obsah

Mrzne a nasněžilo, Jizerská padesátka by se měla běžet

Běžci na lyžích se mohou těšit na Jizerskou padesátku. Díky sněžení a mrazivým teplotám, které umožnily výrobu technického sněhu, je podle organizátorů celá trať připravena a vzhledem k příznivé předpovědi počasí se dálkový závod 11. ledna téměř jistě uskuteční.

Jizerská 50 by se běžet měla.

Článek

"Máme radost, že se příroda umoudřila a že přišla zima. Celá trať je nyní pod sněhem a přípravy na závod běží naplno. Na potenciálních kritických místech - bedřichovském stadionu a úvodních kilometrech trasy - máme nyní okolo třiceti centimetrů technického a přírodního sněhu," uvedl v tiskové zprávě Martin Koucký z organizačního výboru ČEZ Jizerské 50. "Podle předpovědí má ještě sněžit a zároveň se mají teploty držet okolo nuly, takže by závod nemělo nic ohrozit."

Neměla by se tak opakovat situace z letošního roku, kdy se závod popáté v historii neuskutečnil kvůli nedostatku sněhu. Neběžely se ani doprovodné závody.

Na hlavní závod na 50 km klasickou technikou zbývá posledních 250 čísel ze 4800. Volná místa jsou i na dalších individuálních závodech včetně novinky - Nyč Sport Sprintu soupaží na 1,5 kilometru. Zvýhodněné startovné je možné získat do 31. prosince při registraci online na www.jiz50.cz nebo v síti prodejen Intersport. Přihlásit se bude možné i v lednu, nicméně za dražší startovné.

Na startu by se měli objevit Lukáš Bauer a trojnásobný vítěz Stanislav Řezáč. Jizerská padesátka je již tradičně součástí seriálu Ski Classics, takže dorazí také kompletní špička dálkových běžců.

Reklama