Hlavní obsah

Brazilská lyžařská nešťastnice zůstala ochrnutá. Pomáhá jí Neymar a dostane rentu

Zůstala ochrnutá, za touhu dostat se na olympiádu těžce zaplatila. Brazilská gymnastka a později akrobatická lyžařka Laís Souzaová bude alespoň dostávat od státu rentu. Šestadvacetileté účastnici dvou letních olympijských her, jež se vážně zranila před necelým rokem, připadne měsíčně 43 309 realů (zhruba 36 tisíc korun).

Foto: Profimedia.cz

Laís Souzaová ještě jako gymnastka

Článek
Fotogalerie

Souzaová se měla po startech na OH 2004 v Aténách a 2008 v Pekingu v roli gymnastky představit i na letošních zimních hrách v Soči. Pojala odvážný plán startovat v akrobatických skocích. V lednu při tréninku v Utahu však narazila do stromu a poranila si třetí a čtvrtý krční obratel. Po nehodě se podrobila operaci a musela spoléhat na dýchací přístroj.

Rok po incidentu Souzaová dýchá sama a mluví, je však ochrnutá od krku dolů a odkázána na invalidní vozík. V posledních měsících se podrobila mimo jiné léčbě kmenovými buňkami. Objevila se i po boku slavných brazilských sportovců, včetně fotbalisty Neymara, který ji v minulých týdnech navštívil a pózoval s ní při otevření speciálního sportovního centra v Sao Paulu.

Reklama

Související témata: