Hlavní obsah

Legendární Miller si není jistý, zda stihne domácí lyžařské MS

Beaver Creek

Veterán Bode Miller si po listopadové operaci zad není vůbec jistý, zda stihne mistrovství světa, z nichž má čtyři tituly. Šampionát v alpském lyžování slavnostně začne 2. února v jeho oblíbeném Beaver Creeku v Coloradu. Miller se po operaci už vrátil k tréninku, jenže ho musel předčasně ukončit, protože ploténka ještě není schopna zátěž unést.

Foto: Sport.cz

Americký sjezdař Bode Miller s manželkou a plážovou volejbalistkou i modelkou Morgan Beckovou.

Článek

"Jen dvakrát jsem si na Nový rok sjel obří slalom, ale byly těžké podmínky a záda protestovala. Bolelo to," přiznal sedmatřicetiletý Američan. Právě v Beaver Creeku na sjezdovce Birds of Prey slavil čtyři ze 33 vítězství ve Světovém poháru. Z olympiád má šest medailí včetně bronzu z posledních her v únoru v Soči ze super-G.

Do začátku šampionátu zbývá necelý měsíc. "Když všechno půjde dobře, je to otázka štěstí. Na tomhle kopci mám dobré výsledky a trenéři vědí, že jsem schopen dobře zajet i s minimem tréninku. Nechám na nich, jestli si místo v týmu zasloužím," řekl Miller s vědomím, že reprezentační kolegové Steven Nyman a Travis Ganong jsou ve formě a v této sezóně už závod SP vyhráli.

Úvodní mužskou disciplínou šampionátu bude 4. února superobří slalom. Pořádně chce Miller záda otestovat poprvé při tréninku na sjezd SP ve Wengenu 13. ledna.

Reklama