Hlavní obsah

Snowboardistka Ledecká se opět blýskla, tentokrát v odstínech bronzu

Aktualizováno

Ester Ledecká slaví další medaili! Jako třetí dojela česká snowboardistka v závodě Světového poháru v paralelním obřím slalomu v Asahikawě. V souboji o bronz byla rychlejší než úřadující mistryně světa v disciplíně Claudie Rieglerová z Rakouska. Ledeckou v semifinále vyřadila jiná Rakušanka, Julia Dujmovitsová, která nakonec získala zlato.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Snowboardistka Ester Ledecká.

Článek

Slalomářská světová šampiónka Ledecká do závodu nastoupila jako druhá žena kvalifikace, v níž těsně nestačila jen na domácí Tomoku Takeučiovou.

V osmifinále předčila o pouhých pět setin úřadující olympijskou vítězku Patrizii Kummerovou ze Švýcarska a ve čtvrtfinále získala skalp vedoucí ženy Světového poháru Marion Kreinerové z Rakouska.

Ledecká celkově druhá

Šanci na druhé vítězství za sebou po předchozím triumfu v Sudelfeldu vzala Ledecké olympijská vítězka ve slalomu Dujmovitsová. Ta si postup zajistila s náskokem 77 setin, ve finále pak vybojovala druhý triumf v obřím slalomu v kariéře a třetí celkově.

Ledecká si upevnila druhé místo v celkovém hodnocení Světového poháru, které obhajuje. Náskok Kreinerové snížila na 640 bodů. V pořadí obřího slalomu skončila rovněž druhá. Vítězku dvou ze čtyř závodů v sezóně Kreinerovou už Ledecká v Japonsku nemohla ohrozit, protože jí chyběly body za první závod v Itálii, kde v prosinci nestartovala kvůli lehkému otřesu mozku. V kalendáři jsou ještě tři paralelní slalomy, ten nejbližší v neděli znovu v Asahikawě.

Závody SP ve snowboardingu v Asahikawě (Japonsko) - paralelní obří slalom:
Muži:
1. Košir (Slovin.)
2. Bussler (Něm.)
3. Dětkov (Rus.)
4. Mick (It.)
Konečné pořadí obřího slalomu (po 4 závodech):
1. Košir 3000 b.
2. Wild 2139
3. Sobolev (oba Rus.) 1720
Průběžné pořadí SP:
1. Košir 4800
2. Wild 2789
3. Fischnaller (It.) 2768
Ženy:
1. Dujmovitsová (Rak.)
2. Zoggová (Švýc.)
3. Ledecká (ČR)
4. Rieglerová (Rak.).
Konečné pořadí obřího slalomu (po 4 závodech):
1. Kreinerová (Rak.) 3000
2. Ledecká 2050, 3. Zoggová 1790.
Průběžné pořadí SP:
1. Kreinerová 3690
2. Ledecká 3050
3. Dujmovitsová 2546

Reklama

Související témata: