Hlavní obsah

Bank ulovil hvězdného parťáka! K výhrám ho má posunout Ghedina

Praha
Aktualizováno

Posledním chybějícím dílem skládačky, která má Ondřeje Banka dovést třeba až k velkým vítězstvím, by mohl být Kristian Ghedina. Italská sjezdařská legenda rozšíří tým, jenž bude českou jedničku doprovázet po závodech Světového poháru.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Sjezdař Ondřej Bank.

Článek

„Po sezóně jsme tradičně rekapitulovali, co ještě zlepšit,“ popisuje Bankův bratr a trenér Tomáš, jak vznikla myšlenka oslovit někdejší italské eso. „Ondra jezdit umí, lyže máme kvalitní, kombinézy taky a víme, co udělat, aby jel rychle. Ale neumíme vyhrávat, tak jsme si říkali, že by nám mohl poradit někdo, kdo to uměl,“ líčí Tomáš Bank.

Ghedina pohled z nejvyššího stupínku zná dobře, v SP vyhrál celkem šestnáct závodů. Kariéru sice ukončil už před deseti lety, ale v podobné pozici pracoval pro Chorvata Ivicu Kosteliče.

Pomůže při klíčových závodech

Na úvodní závody do zámoří ještě Ghedina nepojede, ale na klíčové sjezdy v čele se slavným Hahnenkammem v Kitzbühelu bude Bankovi při ruce.

„Představuju si, že mu při prohlídce řeknu svou strategii a stopu, kterou budu zkoušet, a budu chtít jeho názor. V Kitzbühelu nebo Wengenu jsou sjezdy každý rok stejné, je tam jedno dvě místa, kde se může rozhodovat a to já nemusím vědět, když se jako sjezdař profiluju teprve druhou sezónu,“ popisuje Ondřej Bank Italův očekáváný přínos.

„Navíc nikdy nebyl namachrovaný, dělal lyžování srdcem, věřím, že si sedneme,“ těší se 35letý Bank.

Reklama