Hlavní obsah

To je výzva! Suverénní Shiffrinová se chce ve slalomu poměřit s muži

Aspen

Po impozantním vstupu do Světového poháru dostala americká lyžařka Mikaela Shiffrinová chuť na novou výzvu. Olympijská vítězka a mistryně světa ve slalomu by ráda změřila síly s muži.

Foto: Erich Schlegel, Reuters

Mikaela Shiffrinová ve slalomu SP v Aspenu celé pole soupeřek deklasovala.

Článek

"To by bylo fakt bezva, kdybych se mohla porovnat s muži," uvedla dvacetiletá šampiónka po nedělním slalomu v Aspenu, v němž zvítězila s náskokem 2,65 sekundy. O den dříve zdrtila své konkurentky ještě výrazněji, když vyhrála o rekordních 3,07 sekundy.

S muži by nejraději závodila v proslulém nočním slalomu ve Schladmingu stejně jako její velký vzor Marlies Schildová. Rakouská vítězka rekordních 35 slalomů Světového poháru, která loni ukončila kariéru, nastoupila proti elitním slalomářům v lednu 2012 jako předjezdkyně a dokázala se 27. časem kvalifikovat do druhého kola.

Terč na zádech

Po triumfálních vystoupeních v Aspenu Shiffrinová počítá s tím, že bude pod stále větším tlakem. "Už mě to trochu děsí. Teď mám na zádech terč. Všichni budou sledovat jenom mě," prohlásila.

Míní, že příští závody budou vyrovnanější. "Jsem si jistá, že ostatní holky dokážou víc, než ukázaly v Aspenu. O tři sekundy nikdo rád neprohrává, ale ony se z toho seberou. A už v Aare budou Švédky hodně silné, zatímco já přijedu s tréninkovým mankem, protože se budu v Kanadě dívat, jak to chodí v rychlostních závodech," uvedla Shiffrinová, která se kvůli útoku na celkové prvenství ve Světovém poháru neomezí jen na točivé disciplíny. V Lake Louise pojede poprvé superobří slalom.

Po čtyřech závodech vede Světový pohár se ziskem 280 bodů o 85 před Švédkou Fridou Hansdotterovou, která se jí v neděli spolu s Šárkou Strachovou dokázala nejvíce přiblížit.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články