Hlavní obsah

Tělo řeklo stop, legenda se loučí. Na předsedu gyps klubu bych to nedotáhl, vtipkuje Kraus

Praha
Aktualizováno

Skikrosová legenda se loučí! Ještě před měsícem Tomáš Kraus plánoval, že se po únorové zlomenině stehenní kosti ještě vrátí na svahy plné skoků a zatáček, ale tréninky na ledovci jeho plány radikálně změnily. V 41 letech dává sportu, jehož byl průkopníkem, sbohem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Skikrosař Tomáš Kraus skončil svou bohatou kariéru.

Článek

Skikrosař Tomáš Kraus ukončil kariéru.

Do baru v centru Prahy svolal své kamarády i média, aby oznámil: „Věším přezkáče na hřebík." Rozhodnutí v něm definitivně uzrálo při pobytu na Srí Lance. „Tělo říkalo ne, hlava, že neví, jestli je to potřeba. Máme hodně práce, doma mám pěknou rodinu, není potřeba, abych je vystavoval každý den takovým stresům," prohlásil.

Rozhodování bylo snazší, než čekal. „Od začátku jsem si říkal, že do sezóny půjdu jen ve chvíli, kdy se budu cítit dobře. Jenže na ledovcích jsem zjistil, že se ani za měsíc nebudu cítit dobře a nebudu ve formě, abych mohl dělat výsledky," uznal.

Další návrat nepřidá

Posledním startem jeho úspěšné kariéry tak bude SP v Arose, který skončil krkolomným pádem. Návratů po zranění zažil bezpočet, další už nepřidá.

„Jeden kamarád mi říkal, že bych mohl být předseda gyps klubu. Počítá se každá zlomenina jen jednou a důležité je, že když si něco zlomíte, člověk z gyps klubu za váma musí přijít a nabídnout vám členství. Ale zjistili jsme, že zase tolik zlomenin jsem neměl, abych to dotáhl na předsedu," vtipkoval Kraus, jehož jediným nesplněným cílem zůstala olympijská medaile.

Teď už žije novou kariérou. S kamarádem si založil agenturu na zážitkové cestování, dělá manažera olympijské vítězce ve snowboardkrosu Evě Samkové a poradce nadějné skikrosařce Andree Zemanové.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články