Hlavní obsah

Ubyla Strachové soupeřka? Suverénní Shiffrinová se smiřuje s koncem sezóny

Americká slalomářská hvězda Mikaela Shiffrinová se pomalu začíná smiřovat s tím, že pro ni po sobotním zranění kolena skončila sezóna, kterou tak skvěla načala. Vítězka úvodních dvou slalomů v Aspenu připustila, že léčba natrženého vazu bude potřebovat hodně času.

Foto: Sergei Belski, Reuters

Mikaela Shiffrinová se k závodění jen tak nevrátí a nejspíš zmešká celou letošní sezónu.

Článek

"Jsem plná nadějí. Na konci sezóny budu moci zase jezdit na lyžích, možná i naplno trénovat. Ale že bych mohla před koncem Světového poháru startovat v závodech, to je nepravděpodobné," řekla dvacetiletá olympijská vítězka ve slalomu listu Denver Post v domě svých rodičů v Coloradu, kde se bude zotavovat.

Shiffrinová si poranila vnitřní vazy a pohmoždila kost v pravém koleně při pádu při zkušební jízdě před sobotním obřím slalomem Světového poháru ve švédském Aare. V prvních dnech po diagnóze ještě na facebooku věřila, že se stihne vrátit, pokud vše půjde dobře.

Nyní už na návrat za každou cenu nespěchá. "Nechci už z principu znovu závodit jen proto, abych závodila. Když jdu na start, chci na tom být tak, abych mohla vyhrát. Kdybych startovala už na konci sezóny, určitě bych nebyla stoprocentní," řekla Shiffrinová, velká soupeřka Šárky Strachové.

Reklama

Související témata: