Hlavní obsah

Shiffrinová utrpěla i zlomeninu, návrat na lyže musela odložit

Americká lyžařská hvězda Mikaela Shiffrinová musela odložit návrat k tréninku. Olympijská vítězka a mistryně světa ve slalomu chtěla po prosincovém zranění kolena začít s přípravou na sněhu tento týden a na konci ledna startovat na Světovém poháru v Mariboru. Další vyšetření však ukázalo, že si při pádu v Aare nejen natrhla vaz v koleni, ale utrpěla rovněž drobnou zlomeninu.

Foto: Sergei Belski, Reuters

Mikaela Shiffrinová se k závodění jen tak nevrátí.

Článek

Dvacetiletá závodnice doufá, že se vrátí začátkem března ve slovenské Jasné. V únoru se žádné slalomy ve Světovém poháru nejedou.

"Doufala jsem, že by to mohlo vyjít už v Mariboru. Ale je jasné, že musím počkat ještě pár týdnů, než se to úplně zahojí," citovala Shiffrinovou agentura APA. "Reálnější je Jasná," uvedla. "Cítím se dobře a už se nemůžu dočkat. Ale nezačnu lyžovat, dokud to nebude úplně v pořádku," prohlásila Američanka, která zahájila sezonu dvěma suverénními triumfy v Aspenu.

Kvůli zranění a dlouhé pauze se ale musela rozloučit s vyhlídkou na čtvrté vítězství v hodnocení slalomu Světového poháru za sebou.

Reklama

Související témata: