Hlavní obsah

Jak to stihne? Jsem velký blázen, ale nechci riskovat úraz, říká Ledecká o rusko-turecké hektice

Michal OsobaPrávo

Skvělý vstup do Světového poháru ve sjezdovém lyžování by Ester Ledecké mohl ještě ztížit rozhodování, které ze svých disciplín dát přednost. Dvacetiletá mistryně světa na snowboardu ale priority měnit nehodlá.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Ester Ledecká prožila v Bavorsku skvělý víkend.

Článek

„Nemám takovou výkonnost, abych lyžováním vydělala na svůj tým,“ uvažovala po 24. a 25. místě při víkendovém SP v Ga-Pa. „A hlavně bych snowboarding nikdy nevzdala, baví mě dělat oboje,“ ujišťuje Ledecká, která pojede o víkendu sjezd a kombinaci při dalším lyžařském SP ve švýcarské Crans Montaně, protože snowboardový seriál má teď pauzu.

Složitější to bude koncem února, kdy se kryje juniorské mistrovství světa lyžařů v Soči a SP v alpském snowboardingu v tureckém Kayseri, kde Ledecká zabojuje o křišťálové glóby.

„Bude to komplikované. Na juniorský šampionát bych moc chtěla jet, ale sjezd je ve stejný den a na super-G bych do Soči přiletěla někdy ve tři ráno před závodem. Jsem velký blázen, ale tohle už je nebezpečné,“ tuší, že rychlostní discipliny nestihne.

Lyžaři o ni stojí

Stihnout by mohla kombinaci, případně slalom, lyžařští funkcionáři mají o její start eminentní zájem. „Má určitě šanci být do desítky, možná i na bedně. Její vstup byl do Světového poháru byl úžasný, to je unikát,“ oceňuje šéf úseku alpských disciplín Svazu lyžařů ČR Aleš Krýzl.

„Třech juniorských šampionátů, kdy jsme s ní počítali, se nezúčastnila. Bylo by prima, kdyby teď startovala. I proto, že státní podpora se počítá jen na základě výsledků mistrovství světa a juniorského mistrovství světa,“ připouští Krýzl.

Ledecká tak se svým týmem vymýšlí, jak obě soutěže skloubit. „Snažíme se, aby to zapadlo co nejlépe, a zároveň jsem netříštila síly a zbytečně neriskovala nějaký úraz,“ dodává.

Reklama

Související témata: