Hlavní obsah

Ledecká nepojede MS juniorů na lyžích kvůli kolizi se snowboardem

Praha

Ester Ledecká podle očekávání zrušila účast na mistrovství světa juniorů ve sjezdovém lyžování. Důvodem je skutečnost, že šampionát v Soči koliduje s předposledním závodem Světového poháru ve snowboardingu v tureckém Kayseri. Hodnocení seriálu chce Ledecká vyhrát. Mistryně světa v paralelním slalomu je aktuálně v italském středisku La Thuile, kde ji čekají od pátku do neděle dva sjezdy a superobří slalom.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Ester Ledecká během sjezdu v německém Garmisch-Partenkirchenu.

Článek

Ledecká o účasti v Soči původně uvažovala, ale závod v Kayseri je v sobotu 27. února, což je přesně termín sjezdu. I kdyby se z Turecka česká reprezentantka hned do ruského olympijského střediska přesunula, kvůli složité dopravě by jen těsně stihla superobří slalom o dva dny později. V úvahu by tak přicházela kombinace 1. března, ale to už by se ráda připravovala na finále SP ve snowboardingu v německém Winterbergu (6. března).

"Je pro mě vždy těžká volba, když musím vybírat mezi závody na prkně a na lyžích. Do poslední chvíle se řešila varianta zvládnout snowboard i lyžařské mistrovství světa juniorů, ale nedokázali jsme sehnat nějaké trochu příznivé letenky, abych na závody do Soči dorazila včas," vysvětlila v tiskové zprávě Ledecká, která překvapila před dvěma týdny prvními body v premiérovém startu alpského Světového poháru.

Dvacetiletá Ledecká aktuálně vede celkové hodnocení paralelních snowboardingových disciplín o 430 bodů. V obřím slalomu má před pronásledovnicemi náskok 800 bodů.

Reklama

Související témata: