Hlavní obsah

Sezóna splněných snů, zářila Ledecká s velkým glóbem v náručí

Winterberg/Praha

K titulu mistryně světa přidala i druhou nejvíce ceněnou trofej. Ester Ledecká v německém Winterbergu stvrdila svůj celkový triumf ve Světovém poháru v alpském snowboardingu, bohatě jí k tomu stačilo sedmé místo v posledním závodě sezóny.

Foto: Ivana Roháčková

Ester Ledecká s trofejí za celkové vítězství ve Světovém poháru.

Článek

Ve čtvrtfinále jste přitom zajela na setinu stejný čas jako Rakušanka Meschiková…

Dojela jsem do cíle a nevěděla, kdo postupuje. Nikdy se mi to nestalo a vím, že podle starších pravidel při tomto formátu na jednu jízdu postupoval ten, kdo si vybíral trať jako druhý. Ale letos to asi změnili a postupoval lepší z kvalifikace.

Bylo to k naštvání, nebo vám to náladu nemohlo zkazit?

Určitě ne k naštvání, já měla radost z povedené jízdy, hrozně jsem si ji užila. A o postupu rozhodovalo, jestli jsem si vzala rukavice číslo osm, nebo devět. Příště vezmu devítky. (úsměv)

Jak se vám líbí velký křišťálový glóbus?

Je fakt obří, také jsem na něj dostala obří kufr, tak ho teď musím dotáhnout na hotel.

O celkové vítězství jste mohla přijít jen teoreticky a jistotu získala už po kvalifikaci. Ulevilo se vám po ní?

Trochu ano, i jsem jela kvalifikační jízdu zadrženěji, protože hodně holek padalo, a já věděla, že mi glóbus neunikne, když budu do šestnáctého místa. Takže tam jsem nejela úplně svoji jízdu, ale ve vyřazovacích bojích už jsem to byla zase já.

Ve svých dvaceti letech máte trofejí spoustu, bude mít tato výjimečnou pozici?

Všechny jsem je přesunula ze Špindlerova Mlýna do Prahy, kde mám takovou pohárovou místnost a už je zaplněná. Ale místo tam určitě najdu, i když si vážím všech výsledků. Tady bylo důležité, abych měla celou sezónu dobré výsledky, za to patří dík týmu i sponzorům.

S trofejí teď ale asi ještě domů nepojedete…

Hned v pondělí jedu do Lenzerheide, kde mě čeká Světový pohár na lyžích, pak asi i finále ve Svatém Mořici. Poté ještě šňůra lyžařských závodů FIS, abych si vyjela co nejlepší body a měla dobrou startovní pozici ve Světovém poháru. Domů se dostanu asi až koncem dubna.

Už teď ale můžete říct, že to byla lyžařsky i snowboardově sezóna splněných přání?

Je to pro mě sezóna splněných snů, tohle vše jsem si přála. Mám hroznou radost, že to dopadlo, snad to ještě dotáhnu ve zbylých závodech.

Čeští majitelé velkých křišťálových glóbů
2006 Tomáš Kraus (akrobatické lyžování)
2006 Jakub Janda (skoky)
2008 Lukáš Bauer (běh)
2014 Šárka Pančochová (freestyle snowboarding)
2016 Ester Ledecká (alpský snowboarding)

Reklama

Související témata: