Hlavní obsah

Čtyři basketbalisté Washingtonu dostali pokutu za imitaci střelby

WASHINGTON

Čtyři basketbalisté Washingtonu dostali od vedení klubu pokutu 10 000 dolarů (asi 182 000 korun) za to, že během úterního utkání NBA proti Philadelphii v žertu nataženými ukazováčky imitovali střílení. Společně s hvězdou týmu Gilbertem Arenasem si dělali legrácky z jeho prosincového incidentu, při němž vytáhl v šatně na dalšího hráče Javarise Crittentona ze skříňky nenabité pistole.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Gilberto Arenas je jedním z potrestaných hráčů

Článek

Arenasovi ve středu kvůli tomu vedení NBA na neurčito až do vyřešení případu zastavilo soutěžní činnost. Po dobu trestu nebude trojnásobný účastník Utkání hvězd dostávat plat., což v jeho případě dělá 147 200 dolarů (více než 2,5 miliónu korun) za jeden zápas.

Kapitán Antawn Jamison se za chování svých spoluhráčů omluvil fanouškům v hale před pátečním utkáním proti Orlandu a omluvu pak Wizards podpořili vítězstvím 104:97. "Bylo to hloupé a dětinské. Ale já se musím chovat jako dospělý a přijmout trest, omluvit se fanouškům i klubu za takové jednání," uvedl jeden z potrestaných hráčů Randy Foye. Pokutu dostali také Andray Blatche, JaVale McGee a Nick Young.

Arenas s Crittentonem se dostali 21. prosince do hádky údajně kvůli výhře v pokeru. Vedení klubu proto také v pátek zakázalo hazardní hry na palubě letadla při cestách na zápasy. Arenas vytáhl na spoluhráče prázdné pistole, které prý schoval v kabině proto, aby je v jeho domě nenašly děti. Crittenton podle nových informací listu Washington Post mířil dokonce vlastní nabitou zbraní. Basketbalisté NBA přitom mají zakázáno nosit do hal a na ligové akce zbraně.

Reklama

Související témata: