Hlavní obsah

Česko - Slovensko 26:25Házenkáři po nevydařeném úvodu otočili v Polsku zápas se Slováky

Katovice
Aktualizováno

Čeští házenkáři v závěrečném utkání na Vánočním poháru v polských Katovicích porazili Slovensko 26:25 a v pátém duelu pod vedením nových trenérů Jana Filipa a Daniela Kubeše se dočkali prvního vítězství. Reprezentanti v úvodu prohrávali 0:7, ale v závěru dokázali skóre otočit. Turnaj za účasti čtyř zemí, který byl přípravou na lednový světový šampionát, zakončili s bilancí jedné výhry, remízy a porážky na druhém místě za domácím Polskem.

Článek

Češi, kteří v Polsku hráli bez některých opor v čele s kapitánem Filipem Jíchou, v derby bývalých federálních partnerů naprosto zaspali začátek. Po čtyřech minutách prohrávali 0:4, neprobudil je ani následný oddechový čas a na začátku sedmé minuty to bylo už 0:7.

Špatný vstup poznamenal další průběh zápasu. Český celek se snažil ztrátu stáhnout a v první půli se dvakrát přiblížil na rozdíl čtyř branek. Nakonec šli Slováci, kteří na nadcházející světový šampionát v Kataru nepostoupili, do kabin s náskokem 16:11.

Po změně stran nastoupili reprezentanti nabuzeni a v polovině druhého dějství začali z manka rázně ukrajovat. Ve 47. minutě upravil Linhart na 20:22, o necelé čtyři minuty později pak Babák chytrým obloučkem z velkého úhlu snížil na rozdíl jedné trefy.

Tým podržel brankář Mrkva

V české brance se rozchytal k výbornému výkonu Mrkva a Linhart pět minut před koncem srovnal. V 58. minutě poslal národní celek Babák poprvé v utkání do vedení, které vzápětí navýšil v pádu Sobol. Slováci už stihli jen snížit, protože v závěru se znovu blýskl gólman Mrkva.

Češi v Polsku startovali bez šestice legionářů v čele s uzdraveným Jíchou, kteří se k týmu připojí až 2. ledna na soustředění v Plzni. V Katovicích hrálo deset hráčů o pět zbylých míst na kempu v západočeské metropoli.

Do startu mistrovství světa v Kataru sehrají Češi ještě dva přípravné duely v Německu 9. a 10. ledna. Poté trenéři oznámí konečnou nominaci.

Vánoční turnaj házenkářů v Katovicích (Polsko):
Česko - Slovensko 26:25 (11:16)
Sestava a branky ČR: Mrkva, Krupa - Babák 7, Sobol 6, Linhart 5, Bečvář, Kasal, Szymanski všichni 2, Škvařil, Chudoba oba 1, Číp, Motl, Petrovský, Vinkelhöfer, Šindelář.
Nejvíce branek SR: Masica 5. Rozhodčí: Jerlecki, Labuň (oba Pol.). Sedmimetrové hody: 4/3 - 4/2. Vyloučení 3:4. Diváci: 3000.
Polsko - Maďarsko 33:19 (17:8).
Konečná tabulka:
1.Polsko330090:636
2.Česko311174:803
3.Slovensko310272:802
4.Maďarsko301271:861
Nominace na soustředění v Plzni (2.-8. ledna):
Brankáři:
Galia, Štochl.
Hráči do pole:
Babák, Bečvář, P. Horák, Hrstka, Chudoba, Jícha, Jurka, Kasal, Linhart, Motl, Petrovský, Sobol, Szymanski, Šindelář, Škvařil, Zdráhala.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články