Hlavní obsah

I na druhém místě máme rezervy, tvrdí trenér děčínských basketbalistů Budínský

Děčín

Domácí basketbalové lize vládne suverénní tým Nymburka, několik dalších celků v Kooperativa NBL ale bojuje o prestižní místa v horních patrech tabulky. A v současné době patří pomyslné stříbro severočeskému klubu z Děčína, který nechává za sebou i neméně ambiciózní soupeře z Pardubic, Prostějova a Opavy. Děčínský trenér Pavel Budínský je znám svou precizností a navzdory velkému počtu vítězství si spíše všímá rezerv a nedostatků svých svěřenců, což potvrdil i v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Sport.cz

Děčínský trenér Pavel Budínský.

Článek

Děčínští basketbalisté splnili roli favorita v ligovém zápase s Ostravou (86:66). Takže jste naprosto spokojen?

Jen s výsledkem. Výkon nebyl takový, jak bych si představoval. Bohužel jej považuji za proměnlivý. První čtyři minuty jsme po hloupých chybách nedokázali dát koš, ale Ostrava toho nevyužila. Pak jsme se z nervozity trochu oklepali a dostali se do mírného vedení.

Momentálně se váš tým drží na skvělém druhém místě tabulky Kooperativa NBL. Přesto se zdá, že u svěřenců pořád nacházíte rezervy. V čem nejvíce?

Občas hráči nabývají dojmu, že po příznivém průběhu snadno vyhrají. Ale provází nás jev, o němž se bavíme dnes a denně. Tým podlehne uspokojení vinou herní nedisciplinovanosti. Někteří nejsou schopni vnímat a číst hru. Přitom se tím zabýváme od začátku sezóny. Kluci si myslí, že při relativně dostatečném náskoku budou předvádět exhibici - a nejsou koučovatelní. Z toho vzniká spousta rozpaků a divných nálad i na lavičce.

Jaká je tedy vaše představa?

Podstatou by měla být možnost, abychom využívali některé zápasy k vyzkoušení sestavy, v jaké nehrajeme tradičně. Nebo abychom nacvičili systém, jaký nám může pomoci v důležitých utkáních. Jsem k hráčům kritický, když si nedokážou vyhovět v útoku a každý hraje něco jiného.

S čím tedy půjdete do zbývajících kol základní části NBL?

Vstoupili jsme teprve do druhé poloviny sezóny. A chceme se ponaučit z minulých zápasů. Proto je pitváme a rozebíráme. Věřím, že se sjednotíme, co se týče herního projevu. Vidina uhájení druhého místa pro účast v play off by nás měla motivovat.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články