Hlavní obsah

Satoranský vypadl s Barcelonou ve čtvrtfinále Euroligy

Basketbalisté Olympiakosu Pireus a Realu Madrid si společně s Fenerbahce Istanbul a CSKA Moskva zahrají Final Four Evropské ligy v Madridu. Olympiakos vyřadil ve čtvrtfinále Barcelonu s českým reprezentantem Tomášem Satoranským, po vítězství 71:68 vyhrál sérii 3:1 na zápasy stejně jako Real, který postoupil přes Anadolu Efes Istanbul.

Foto: Profimedia.cz

Tomáše Satoranského z Barcelony (vlevo) bráná Vassilis Spanoulis z Olympiakosu Pireus.

Článek

Barcelona sice vyhrála první zápas série, ale další dva ztratila, proto musela nutně na hřišti Olympiakosu uspět. Dlouho to vypadalo, že se jí to může povést, měla náskok, jenže domácí hráči vždy srovnali hlavně zásluhou své hvězdy Spanulise.

Dvě minuty před koncem přišel velký moment Satoranského, který trojkou poslal Barcelonu do vedení 62:61. Katalánci dokonce utekli až na pět bodů, ale nevyšla jim poslední minuta. Pireus nejprve otočil skóre, Navarro sice trestnými hody ještě srovnal na 68:68, ale Printezis trojkou v poslední vteřině poslal Olympiakos do Final Four.

Satoranský se sice snažil odvrátit vyřazení Barcelony, ale ani jeho 12 bodů, sedm doskoků a tři asistence nestačily. Ve Final Four tak bude jediným Čechem Jan Veselý z Fenerbahce. Hrát se bude 15. a 17. května v Madridu, v semifinále se střetnou Real Madrid s Fenerbahce Istanbul a CSKA Moskva s Olympiakosem Pireus.

Čtvrtfinále Evropské ligy basketbalistů - 4. zápasy:
Anadolu Efes Istanbul - Real Madrid 63:76, konečný stav série 1:3
Olympiakos Pireus - FC Barcelona 71:68 (za hosty Satoranský 12 bodů, 7 doskoků, 3 asistence), konečný stav série 3:1
Semifinálové dvojice:
Real Madrid - Fenerbahce Istanbul
CSKA Moskva - Olympiakos Pireus

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články