Hlavní obsah

LA Clippers - Golden State 117:124Basketbalisté Golden State smazali vysoké manko a dál útočí na rekord

Los Angeles
Aktualizováno

Vítěznou sérii basketbalistů Golden State v úvodu NBA nepřerušili ani Los Angeles Clippers, přestože ve čtvrtečním utkání nad obhájci titulu vedli v prvním poločase již o 23 bodů. Warriors zápas otočili a na palubovce kalifornského rivala vyhráli 124:117.

Foto: Jayne Kamin-oncea, Reuters

Rozehrávač Golden State Stephen Curry (vpravo) v souboji Joshem Smithem z Los Angeles Clippers.

Článek

K dalšímu úspěchu je opět dovedl především Stephen Curry, nejužitečnější hráč minulé sezóny si upevnil pozici nejlepšího ligového střelce 40 body, k nimž přidal 11 doskoků.

Hráči Golden State si udrželi stoprocentní bilanci i po třináctém zápase v sezóně, což před nimi dokázaly jen tři týmy. Nejlepší vstup do soutěže předvedli hráči Washingtonu (v roce 1948) a Houstonu (1993), kteří začali ligový ročník patnácti výhrami. Warriors mohou v příštím utkání vyrovnat úspěšný rozjezd Dallasu z roku 2002.

Clippers vedli v páté minutě druhé čtvrtiny 55:32. V tu chvíli měl Curry na kontě jen šest bodů, pak se ale rozstřílel. Domácím chyběl zraněný J.J. Redick a předpokládalo se, že nenastoupí ani Chris Paul. Ten se ale v utkání objevil a nastřílel 35 bodů.

Warriors dovršili největší obrat této sezóny téměř bezchybnou poslední čtvrtinou, v níž proměnili osm z devíti trojkových pokusů a stříleli z pole s úspěšností 73 procent. Za celý zápas dali 17 trojek.

Po dvou prohrách zabral Cleveland, který přehrál Millwaukee 115:100. LeBron James se na výhře úřadujícího vicemistra podílel 27 body a devíti doskoky. Kevin Love přidal 22 bodů a 15 doskoků. Millwaukee vedl s 33 body Jannis Antetokunmpo, jenž proměnil dvanáct z 15 pokusů z pole.

Miami na své palubovce přehrálo oslabené Sacramento 116:109. Kings chyběl suspendovaný pivot DeMarcus Cousins, který si odpykal trest za udeření Ala Horforda v předchozím utkání s Atlantou. Miami táhl Dwyane Wade s 24 body. Chris Bosh nasbíral 23 bodů a 11 doskoků. Hostům nepomohlo ani 14 bodů a 18 asistencí Rajona Ronda, protože si připsali 18 ztrát. Domácí pouze sedm.

Výsledky čtvrtečních zápasů NBA:
Cleveland - Milwaukee 115:100
Los Angeles Clippers - Golden State 117:124
Miami - Sacramento 116:109.

Reklama