Hlavní obsah

Chimki Moskva - Nymburk 123:71Nymburk utrpěl nejtěžší porážku v sezóně. A získal posilu

Basketbalisté Nymburku vstoupili do nového roku jasnou porážkou ve VTB lize 71:123 na hřišti favorizovaného Chimki Moskva. S obhájcem stříbra drželi krok jen v první čtvrtině a nakonec utrpěli nejvyšší prohru v sezóně. I tak se Nymburk udržel na sedmé místě tabulky. Pro další boje získal čerstvou posilu, přišel srbský pivot Marko Jagodič-Kuridža.

Foto: basket-nymburk.cz

Basketbalisté Nymburka. Ilustrační snímek

Článek

Chimki v minulém zápase vyhrálo i nad obhájcem titulu CSKA a výbornou formu potvrdilo i dnes. V první desetiminutovce Nymburk ještě držel krok, jenže ve druhé části si Chimki v útoku dělalo, co chtělo a vyhrálo 37:9, čímž zcela zlomilo sebevědomí hostů.

Nymburk hrál podobné utkání jako v listopadu na hřišti CSKA, kde podlehl 68:119. Ani tentokrát se z velkého manka nevzpamatoval.

Domácí v útoku jasně dominovali, stříleli s nadprůměrnou úspěšností 60 procent. A když už minuli, většinou si míč doskočili. Nejvíce se dařilo Petterimu Koponenovi, který nastřílel 24 bodů za 23 minut. Zoran Dragič přidal 19 bodů. Na straně Nymburku držel se soupeřem krok jen Vojtěch Hruban, který dal čtyři trojky a zaznamenal 17 bodů.

Srba ze Záhřebu zkoušeli už před lety

Nymburk dnes oznámil, že získal posilu. Srbský pivot Jagodič-Kuridža, osmadvacetiletý 205 centimetrů vysoký hráč, přichází z Cibony Záhřeb, kde nastupoval v základní sestavě.

"Marko je velmi zkušený hráč, který nám přichází pomoci do vnitřního prostoru. Stále máme před sebou velkou část sezóny a potřebujeme na ni být připraveni," řekl kouč Nymburka Ronen Ginzburg pro klubový web. "Marko byl u nás na zkoušce již před třemi lety a známe ho. Navíc v této fázi sezóny je výběr vhodných posil hodně úzký. Marko nám z možností, které jsme měli, vyšel jako ten nejvhodnější," dodal.

Jagodič-Kuridža dosud působil pouze na Balkáně. Kromě Chorvatska má zkušenosti také ze Srbska a Bosny a Hercegoviny. Za Cibonu si zahrál i Adriatickou ligu. V letošní sezóně v ní měl průměr 10,9 bodu a 7,3 doskoku. Ve FIBA Europe Cupu měl statistiky ještě lepší, a to 14,5 bodu a 9,5 doskoku.

Basketbalová VTB liga:
Chimki Moskva - Nymburk 123:71 (23:20, 60:29, 91:53)
Nejvíce bodů: Koponen 24, Z. Dragič 19, Sokolov 17, Šved 16 - Hruban 17, Dixon 15, De Zeeuw 11. Fauly: 20:18. Trestné hody: 22/13 - 13/11. Trojky: 12:6. Doskoky: 48:33.

Reklama

Související témata: