Hlavní obsah

Sáblíková: Mou neřestí je, že si tropím žerty z trenéra

kvk, vefSport.cz

Je největší českou olympijskou nadějí. Hned na třech tratích - 1500, 3000 a 5000 metrů - má velkou šanci vybojovat cenné kovy. Dvaadvacetiletá rychlobruslařka Martina Sáblíková je však skromná. „Doufám, že bude aspoň jedna medaile,“ řekla několikanásobná mistryně světa v on-line chatu se čtenáři Sport.cz.

Foto: Milan Malíček, Právo

Martina Sáblíková

Článek

Očekávání a velké naděje, které do ní fanoušci vkládají, Sáblíkovou motivují. „Po dobrých výsledcích je normální, že mi lidé věří. Samozřejmě je to spojené i s určitou nervozitou a motivací. Doufám, že vás nezklamu,“ vzkázala rychlobruslařka čtenářům.

Sáblíková v chatu přiblížila také svou přípravu na olympijské hry. „Připravuji se buď na ledě, nebo dělám různá speciální cvičení. Trénuji většinou dvakrát až třikrát denně,“ podotkla Sáblíková. Dnů bez tréninkových povinností? Těch příliš není. „Obyčejné dny bych spočítala na prstech jedné ruky. V měsíci trénuji zhruba 27 dnů.“

Na začátku dobrá parta, pak láska

Řeč v rozhovoru se čtenáři se stočila také na halu s rychlobruslařskou dráhou, kde by mohla světová šampiónka trénovat na špičkové úrovni. „Doufám, že bude postavena co nejdříve. Myslím, že si to tenhle sport zaslouží.“

Martina Sáblíková při chatu se čtenáři Sport.czfoto: Sport.cz

Sáblíková čtenářům také prozradila, kdo ji k rychlobruslení přivedl. „Kamarádka mé mamky. Je totiž ženou mého trenéra. Od začátku mě to bavilo díky dobré partě, nakonec jsem se do rychlobruslení zamilovala,“ uvedla. Že by s rychlobruslením praštila, to ji zatím na mysl nepřišlo. „Někdy jsem dost naštvaná, ale tak daleko jsem se ještě nedostala.“ Doplnila, že ve volném čase nejraději spí a ráda se setká s kamarády a přiznala také své neřesti. „Mou neřestí je to, že si občas dělám legraci z trenéra. Jinak alkohol moc ráda nemám, co se sladkostí týká, ty si dám, když mám na ně chuť,“ řekla Sáblíková, která po půlhodinovém chatu popřála čtenářům Sport.cz krásné svátky a hodně zdraví do nového roku.

Reklama