Hlavní obsah

Štěpánek i Benešová skončili na Roland Garros ve 3. kole

Čeští tenisté Radek Štěpánek a Iveta Benešová skončili na French Open ve třetím kole. Štěpánek nestačil na Chorvata Marina Čiliče, kterému podlehl po setech 1:6, 6:7 a 3:6. Ivetu Benešovou porazila obhájkyně titulu Ana Ivanovičová ze Srbska. Na pařížském turnaji tak skončili všichni čeští zástupci ve dvouhrách.

Článek

Štěpánek nezachytil úvod zápasu s třináctým nasazeným Chorvatem a první set prohrál jednoznačně 1:6. Ve druhém dějství rozjetý Čilič prorazil Štěpánkovi podání opět na začátku setu. Rodák z Karviné se vzpamatoval a vyrovnal. Set došel až do tie-breaku, v němž ovšem tahal za delší konec třináctý nasazený Chorvat.

Třetí sada se zpočátku hodně podobala té druhé. Štěpánek opět na začátku přišel o své podání a vzápětí jej soupeři vzal. Set však do tie-breaku nedošel, Čilič si vydobyl ještě jednu výhodu proraženého podání, na které již nedokázal český tenista zareagovat.

Benešová dostala v prvním setu "kanára"

Podobně nepodařeně jako Štěpánek vstoupila do svého duelu s Anou Ivanovičovou také Iveta Benešová. Srbka Ivanovičová v prvním setu zcela dominovala. Útočnou hrou s častými přechody na síť dostávala českou fedcupovou reprezentantku pod tlak a úvodní sadu vyhrála zcela jasně 6:0.

Ve druhém dějství česká tenistka držela se svou sokyní krok až do šesté hry, v níž po velké bitvě ztratila servis. Pro Ivanovičovou pak nebyl problém podržet své vlastní podání a utkání dovést do vítězného konce.

Benešová prohrála s bývalou světovou jedničkou i pátý vzájemný zápas a v ženské dvouhře tak vypadla i poslední česká zástupkyně. "Měla jsem víc riskovat. Nechala jsem ji moc hrát a pak už to nešlo. Ona hrála dobře a dost mě tlačila," řekla Benešová. "Na hru jsem nerezignovala, ale ona vyvíjí na hráče hrozný tlak," konstatovala.

"Skóre přesně neukazuje, jak tvrdě jsem se musela o některé míče rvát. Ve druhé sadě přidala na intenzitě úderů, ale já jsem hrála opravdu dobře a odvedla výkon, který jsme měla," řekla Srbka.

Po vypadnutí Štěpánka a Benešové se budou dvouhry letošního French Open odehrávat bez české účasti.

Roland Garros, čeští zástupci:
Muži, dvouhra - 3. kolo:
Čilič (Chorv.) - Radek Štěpánek (ČR) 6:1, 7:6, 6:3.
Muži, čtyřhra - 2. kolo:
Jaroslav Levinský/Zelenay (ČR/SR) - Granollers/Ventur (Špa.) 6:3, 6:2, Spelin (Švéd./Aus) - František Čermák/Mertinak (ČR/SR) 7:6, 6:3, Moodie, Norman (JAR/Belg.) - Jan Hernych, Ch. Rochus (ČR/Belg.) 6:4, 6:4.
Ženy, dvouhra - 3. kolo:
Ivanovičová (8-Srb.) - Iveta Benešová (32-ČR) 6:0, 6:2.
Čtyřhra - 2. kolo:
Dlouhý, Paes (3-ČR/Indie) - Cerretani, Stachovskij (USA/Ukr.) 4:6, 6:3, 6:2.
Smíšená čtyřhra:
Pennettaová, Vemič (It./Srb.) - Peschkeová, Čermák (ČR) 7:5, 6:1.
Ostatní výsledky najdete zde.

Reklama

Související témata: