Hlavní obsah

Já a vulgární? Omluvte se mi, žádá po rozhodčím Murray

LONDÝN

Během posledních dvou týdnů dostal britský tenista Andy Murray gratulaci od královny Alžběty II. a přání hodně štěstí od herce Seana Conneryho, rád by si ale ještě přečetl omluvný dopis od rozhodčího Pascala Marii. Francouzský sudí ho během pátečního prohraného semifinále Wimbledonu s Andym Roddickem napomínal za nadávky, jichž se však dvaadvacetiletý Skot s největší pravděpodobností nedopustil.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Andy Murray žádá omluvu po rozhodčím.

Článek

Třetí nasazený Murray se za nepříznivého stavu ve třetím setu po pokaženém forhendu snažil vybičovat nevinným pokřikem "Come on pass" (No tak pojď!). Rozhodčí však zřejmě slyšel něco jiného a udělil domácímu tenistovi napomenutí, čímž ho hodně naštval.

"Co si myslíte, že jsem řekl? Jestli si myslíte, že něco vulgárního, tak se mýlíte. Ne možná, ale na 100 procent," křičel Murray na muže na umpiru v následné hádce.

K incidentu se britský favorit vrátil i na tiskové konferenci po utkání, které ve čtyřech setech prohrál. "Ta věc mě prostě pořád štve. Když dostanete napomenutí za takový pokřik, je to velké zklamání. Takže teď doufám, že se od něj dočkám omluvy," řekl s ironickým úšklebkem muž, jenž nedokázal ukončit čekání na prvního domácího finalistu mužské dvouhry od roku 1936.

Reklama