Hlavní obsah

Štěpánek a Kvitová jsou ve 3. kole US Open, Hernych vypadl

Dva čeští tenisté uspěli ve čtvrtek na tenisovém US Open. Jako jediná z českých tenistek dokázala ze druhého kola postoupit Petra Kvitová, která vyřadila Italku Garbinovou, a ve 3. kole je také Radek Štěpánek, jenž přehrál ve třech setech Argentince Mayera. Podle očekávání vypadl Jan Hernych, který ve druhém kole narazil na Rusa Davyděnka.

Foto: Paul J. Bereswill, ČTK/AP

Petra Kvitová při utkání 2. kola US Open s Italkou Garbinovou.

Článek

Štěpánek porazil Mayera po setech 7:6, 6:3 a 6:4 a jeho dalším soupeřem bude Němec Philipp Kohlschreiber, jenž se Somdevem Devvarmanem z Indie prohrál jeden set s nulou, ale v ostatních zvítězil.

Štěpánek měl radost, že jeho zápas trval zase jen tři sety, takže opět ušetřil síly. "On sice ze začátku dobře servíroval, ale od druhého setu jsem ho už zlomil a třetí set jsem měl úplně pod kontrolou. I když se mi sice zase nepodařilo ukončit zápas hned za stavu 5:2, stejně nehrozilo, že by z toho mohlo být ještě drama," uvedl na webu deníku Sport.

S pětadvacetiletým Kohlschreiberem, který je ve světovém žebříčku o osm míst pod ním, se zatím utkal čtyřikrát a na zápasy vede 3:1. Na tvrdém povrchu, na němž se hraje i newyorský grandslam, mají ovšem bilanci vyrovnanou 1:1. "Je to strašně nebezpečný hráč. Dokáže zahrát výborné zápasy a porazit velmi dobré hráče. Nic jednoduchého mě nečeká," poznamenal Štěpánek.

Třicetiletý Hernych dokázal osmého nasazeného Davyděnka více potrápit pouze v úvodním setu. Další dvě sady se pak už nesly jednoznačně v režii favorizovaného ruského hráče, který nakonec zvítězil 6:4, 6:1 a 6:2.

Další český tenista Tomáš Berdych odehraje svůj zápas druhého kola dnes. Duel s Argentincem Horaciem Zeballosem ho čeká zhruba od 19:00 SELČ, neboť je naplánován na dvorec číslo 7 jako druhý v pořadí.

Kvitová si poradila s Garbinovou po setech 6:1 a 6:3 a o účast v osmifinále se nyní utká se světovou jedničkou Dinarou Safinovou, která zatím v New Yorku neukazuje nijak oslnivou formu.

Devatenáctiletá Češka s přehledem vyhrála první sadu, ovšem v druhé zpočátku za o třináct let starší soupeřkou zaostávala. Garbinová již vedla 3:1, ale Kvitová pěti vyhranými gamy v řadě set otočila a po hodině a čtvrt slavila vítězství.

Dosáhla tak svého druhého nejlepšího výsledku na grandslamu v kariéře. Lepší byla jen loni na French Open, kde prošla do osmifinále.

K zopakování svého maxima by tentokrát musela porazit světovou jedničku Safinovou, která má na US Open za sebou další vítězný třísetový zápas. Ruská tenistka postoupila do třetího kola po výhře 6:7, 6:2 a 6:3 nad Němkou Kristinou Barroisovou.

Češi na US Open
Ženy, dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (ČR) - Garbinová (It.) 6:1, 6:3.
Ženy, čtyřhra - 1. kolo:
Hlaváčková, Hradecká (ČR) - Camerinová, Čakvetadzeová (It./Rus.) 7:5, 7:5, Mirzaová, Schiavoneová (14-Indie/It.) - Dzehalevičová, Voráčová (Běl./ČR) 5:7, 7:5, 6:1, Benešová, Záhlavová-Strýcová (ČR) - Bacsinszká, Cornetová (Švýc./Fr.) 6:1, 6:2, Kingová, Niculescuová (12-USA/Rum.) - Šafářová, Voskobojevová (ČR/Kaz.) 5:7, 7:6 (7:4), 6:4.
Muži, dvouhra - 2. kolo:
Davyděnko (8-Rus.) - Hernych (ČR) 6:4, 6:1, 6:2, Štěpánek (15-ČR) - Mayer (Arg.) 7:6 (7:5), 6:3, 6:4.
Čtyřhra - 1. kolo:
Friedl, Levinský (ČR) - Kubot, Marach (9-Pol./Rak.) 3:6, 6:4, 6:3.

Reklama

Související témata: