Hlavní obsah

Snad si budu z oslavy něco pamatovat, přál si Štěpánek

POREČ

Za plátěným stanem, kde probíhala oficiální tiskovka, mlátili do bubnů a vyhrávali na trumpety čeští fanoušci. Občas nebylo slyšet odpovědi, protože co chvíli se ozývalo hromové skandování: „Hoši, děkujem!“ Chorvatská Poreč zažila velký český daviscupový triumf. "Prožili jsme fantastický týden. Pro mě je to nejkrásnější moment v Davis Cupu," zářil Tomáš Berdych.

Foto: ČTK/AP

Tomáš Berdych (vlevo) a Radek Štěpánek po vítězství nad Chorvatskem

Článek
Fotogalerie

Co vám proběhlo hlavou, když jste proměnili druhý mečbol ve čtyřhře?

Tomáš Berdych: Jsme extrémně šťastní, že jsme to uzavřeli v sobotu. Prožili jsme fantastický týden. Pro mě je to nejkrásnější moment v Davis Cupu. Radek Štěpánek: Hodněkrát jsme v minulosti zažili emotivní utkání v Davis Cupu, to asi nebude nikdy jiné. V pátek jsme sehráli dva neuvěřitelné zápasy, skvěle jsme zregenerovali síly a čtyřhra byla taky úplně skvělá. Jsme šťastní za finále, ale ještě ne spokojení. Ještě nám zbývá jeden zápas a na ten se budeme soustředit. Uděláme vše, aby ten malý pohár patřil po letech České republice.

Páté utkání v deblu, páté vítězství. V čem je kouzlo dvojice Berdych, Štěpánek?

Štěpánek: My nevíme, jaké to je prohrát debla v Davis Cupu, získali jsme v minulosti hodně pohody. V sobotu jsme od prvního momentu podávali lépe, returnovali, zahráli nějaké skvělé údery a do posledního úderu jsme Chorvaty měli pod tlakem. Převahu jsme využívali v každém setu. Neměli jsme důvod pochybovat, že by se nám to nemělo povést. To je důvod, proč jsme vyhráli tak lehce.

Tomáši, můžete říct v kolik hodin jste se po páteční dvouhře dostal do postele, případně, co se vám zdálo?

Lukáš Dlouhý: To snad radši ne.Štěpánek: Hlavně neříkej s kým!Berdych: Na to se nikdo neptal... V pátek jsem skončil...Štěpánek: V sobotu! Co lžeš?Berdych: No dobře. Po masáži jsem něco rychle snědl, spát jsem šel kolem půl třetí, naštěstí jsem rychle usnul. Dlouho jsem se nepřevaloval a spal jsem až do jedenácti. Pak jsme přijeli do haly, rozehráli jsme se a šli na to.

Jak vám tedy chutná postup?

Berdych: Je to sladké.Štěpánek: Sladší to bude ještě určitě dneska večer (smích). Kdyby nám někdo řekl, že to bude po dvou dnech 3:0, asi bychom mu nevěřili. Každopádně jsem věřili ve vlastní síly a to je vždycky nejdůležitější. Můžeme být pyšní na to, co jsme tady předvedli.

Ve finále budete muset nejspíš znovu na antuku a Španělsko bude ještě těžším soupeřem. Dá se tam vyhrát?

Berdych: Ve Španělsku to bude, co se fandů týče, úplně jiné než v Chorvatsku. Tam bude na stadiónu víc než 10 tisíc lidíŠtěpánek: Spíš padesát tisíc bych řekl. Berdych: Snad se nám naši fanoušci pokusí v tom kotli trochu pomoct. Španělé mají nejlepší antukové hráče na světě, určitě budeme outsidery, ale to už jsme jimi letos několikrát byli.

Teď vás ale čeká oslava, jaká bude?

Štěpánek: Určitě slavit nebudeme, protože máme zítra ještě dva zápasy.... Budeme mít hezkou večeři a možná si dáme jeden drink. Já jsem sice už měl čtyři piva na dopingové kontrole, ale… Otázka je, jestli si ještě na nějakou oslavu v neděli dopoledne vzpomenu.

Kolikrát v životě jste slavili před kamerami do půl těla?

Štěpánek: Já jsem byl možná bez trička, ale pod ním jsem měl svetr (hurónský smích).

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík