Hlavní obsah

Bral jsem drogy a podváděl, šokoval Agassi

Někdejší skvělý tenista Andre Agassi přiznal, že během své zářivé tenisové kariéry užíval drogy. Osminásobný vítěz grandslamu měl v kariéře řadu výkyvů, uvedl, že právě drogy mu pomáhaly vyrovnat se s chvílemi, kdy na tom nebyl nejlépe.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Americký tenista Andre Agassi

Článek

Šokující odhalení uvedl devětatřicetiletý Agassi ve své autobiografii s názvem Open. „Mé jméno, kariéra, všechno je nyní v sázce. Čehokoli jsem dosáhl, na čemkoli jsem pracoval, vše může skončit v prachu,“ doplnil Agassi, jenž je jedním z šesti hráčů, kteří dokázali zvítězit alespoň jednou na všech čtyřech grandslamech.

Bývalý hráč se sice obával, jak přiznání přijmou fanoušci, ale nakonec šel s pravdou ven. Drogu crystal meth, což je látka podobná pervitinu, užil v roce 1997, nabídl mu ji doma v Las Vegas jeho asistent. „Budeš se potom cítit jako Superman, kámo,“ řekl mu tehdy asistent, známý jen jako Slim. Rozdrtil na prášek tabletku a vdechl ji. Prý to Agassimu pomáhalo.

Obavy z reakce fanoušků Američan pustil k vodě, nyní se však musí obávat spíše toho, jak se k celé věci postaví tenisoví bossové. Právě vedení ATP totiž Agassi lhal, když neprošel dopingovým testem. Tehdy totiž v dopise po oznámení výsledků testu uvedl, že drogy užil nevědomky, když si usrkl z nápoje svého osobního asistenta. ATP tenkrát jeho verzi přijala a Agassi se vyhnul trestu.

„Tehdy jsem se zapřísahal, že touhle lží to končí. Samozřejmě se cítím zahanbený. Mrzí mě to, upřímně,“ doplnil Agassi s tím, že drogy už dlouho nebere a již je „čistý“. O celé věci už informoval také vedení ATP.

Reklama