Hlavní obsah

Clijstersová chce hrát nejméně do olympiády v Londýně

Bývalá světová jednička Kim Clijstersová chce hrát tenis na nejvyšší úrovni nejméně do roku 2012, kdy se v Londýně uskuteční olympijské hry.

Foto: Yves Logghe, ČTK/AP

Belgická tenistka Kim Clijstersová

Článek

Šestadvacetiletá Belgičanka se letos vrátila na kurty po porodu dcery Jady Ellie a dokázala vyhrát poslední grandslam sezony US Open.

"Nedívám se moc dopředu do budoucna, ale mám v hledáčku olympijské hry," připustila podle deníku La Derniere Heure. "Chtěla bych se zúčastnit her v Londýně. To je výhled, který mě přitahuje," podotkla s úsměvem s tím, že si její dcerka zřejmě bude muset na bratříčka či sestřičku ještě pár let počkat.

Clijstersová by chtěla příští rok uspět ve Wimbledonu, kde zatím dvakrát zůstala těsně před branami finále, či již na počátku roku na turnajích v Austrálii. V cestě za dalšími triumfy jí budou stát nejen sestry Williamsovy, ruské tenistky, ale i krajanka Justine Heninová, která také po pauze oznámila návrat na kurty.

"Pokud bych měla jmenovat jednu soupeřku, tak myslím, že Maria Šarapovová by mohla být mou největší rivalkou," prohlásila Clijstersová n adresu ruské hvězdy, která se letos vrátila na turnaje po vleklém zranění.

Reklama