Hlavní obsah

Daviscupový souboj v Chile zahájí Minář proti Massuovi

COQUIMBO

Boj českých tenistů o postup do semifinále Davis Cupu zahájí v pátek od 16:00 na antuce v Chile Ivo Minář proti domácí jedničce Nicolasu Massuovi. Po nich se utkají Jan Hájek s Paulem Capdevillem.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Český tenista Ivo Minář

Článek

Ještě před samotným losem uvedl kapitán Jaroslav Navrátil na facebookové stránce českého týmu, že by mu vyhovovalo, aby začal Ivo Minář. A to se splnilo. „Nálada i forma obou hráčů je dobrá,“ doplnil ještě Navrátil.

Minář se s Massuem ještě nikdy v kariéře na dvorcích nepotkal. Chilská jednička se nejvíce proslavila vítězstvím na olympiádě v Aténách v roce 2004, nyní je Massu až 98. hráč světového žebříčku. Nicméně Chilan má obrovské zkušenosti v Davisově poháru, odehrál již 50 utkání. Minář naproti tomu hrál jen dva daviscupové zápasy a s favority vždy prohrál.

Ani druhý pár spolu ještě nesehrál žádný zápas. Hájek má zatím na kontě tři utkání v Davis Cupu, v tom má Capdeville s patnácti duely navrch.

Do sobotní čtyřhry zatím domácí kapitán nahlásil pár Jorge Aguilar s Capdevillem, Navrátil pošle do hry deblisty Lukáše Dlouhého s Františkem Čermákem.

Los Chile - Česká republika (Coquimbo, antuka):
Pátek (16:00 SELČ): Massu - I. Minář, Capdeville - Hájek,
Sobota (18:00): Aguilar, Capdeville - Dlouhý, Čermák,
Neděle (16:00): Massu - Hájek, Capdeville - I. Minář.

Reklama

Související témata: