Hlavní obsah

Kvitová zkusí v Brisbane oplatit prohru Suárezové

Brisbane

Nejlepší česká tenistka Petra Kvitová zahájí sezónu na turnaji v Brisbane utkáním proti Španělce Carle Suárezové, s kterou prohrála poslední vzájemný zápas v říjnu v Pekingu ve dvou setech. Celkově s ní má příznivou bilanci 3:1.

Foto: Sport.cz

Petra Kvitová.

Článek

Ve druhém kole může wimbledonská vítězka nasazená jako číslo šest narazit na krajanku Lucii Hradeckou, kterou na úvod čeká Ruska Anastasija Pavlučenkovová. Také Hradecké má Kvitová co oplácet, neboť s ní naposledy v Madridu prohrála.

V Brisbane, kde startuje osm hráček z elitní desítky světového žebříčku, se představí i Lucie Šafářová. Turnaj s dotací jeden milión dolarů rozehraje proti Němce Sabine Lisické. Lepší z tohoto dua se utká se světovou jedničkou Běloruskou Viktorií Azarenkovou.

Štěpánek proti Hewittovi

Prvním soupeřem daviscupového hrdiny Radka Štěpánka v nové sezóně bude bývalý první hráč světa Lleyton Hewitt. Australan nad českým tenistou zvítězil ve třech ze čtyř zápasů, naposledy mu ale v říjnu v Šanghaji v prvním kole podlehl.

Tomáš Berdych po neúspěšném vystoupení na exhibici v Abú Zabí začne turnajový program v indickém Čennaí, v prvním kole má nejvýše nasazený hráč volný los.

Reklama

Související témata: