Hlavní obsah

Bouchardová zažila další výbuch. Tohle nejsem já, smutnila v Paříži kanadská kráska

Paříž

Krize ještě donedávna zářící komety ženského tenisu Eugenie Bouchardové nebere konce. Šestá hráčka světa vypadla i na grandslamovém Roland Garros už v prvním kole a její výkonnostní propad tak nabral další obrátky. Po porážce s domácí Kristinou Mladenovicovou 4:6, 4:6 hledala jen těžko vysvětlení pro další fiasko.

Foto: Profimedia.cz

Zklamaná tenistka Eugenie Bouchardová, která na Roland Garros vypadla už v prvním kole.

Článek
Fotogalerie

„Upřímně, nevím, co na to mám říct. Je to pořád to stejné, jak jsem se v poslední době na kurtu cítila. Zkrátka to nejsem já," soukala ze sebe po úterním vyřazení.

Loni se v Paříži dokázala stejně jako na Australian Open probojovat až do semifinále, ve Wimbledonu si dokonce zahrála finále s Petrou Kvitovou, ale letos je to z její strany zcela jiný příběh.

Od čtvrtfinálové účasti na Australian Open vyhrála jen tři zápasy a devět jich prohrála. Dvakrát dokonce podlehla hráčce mimo první stovku. A přestože papírově by mělo být její vyřazení hned na úvod French Open velkou senzací, mnohé fanoušky už nijak zvlášť nepřekvapilo.

Je to jen tenisový zápas

„Snažím se pracovat na tom, co dělám špatně a zdálo se mi, že v tom dělám pokroky. Tenhle zápas je tak pro mě velkým zklamáním. Na druhou stranu jde jen o tenisový zápas, není třeba si dělat velké starosti. Život je pořád krásný. Každý má během kariéry vzestupy a pády. Já jsem teď docela dole," uznala rodačka z Montrealu.

Nicméně lesk její loňské slávy, kdy si kombinací razantního průlomu do absolutní světové špičky, atraktivního vzhledu a image úspěšného mladí získala srdce části fanoušků i zvýšenou pozornost reklamního průmyslu, dostává velké šrámy.

Příliš jí neprospělo ani hojně propírané gesto z fedcupového utkání s Rumunskem, před nímž odmítla podat soupeřkám ruku, což se jí vrátilo jak bumerang, když podlehla jak Alexandře Dulgheruové, tak Andree Mituové.

Co způsobilo krizi?

O příčinách poklesu formy jedenadvacetileté tenistky se hojně spekuluje. Jako příčina se uvádí třeba výměna kouče Nicka Saviana za Sama Symuka, časté mimosportovní aktivity mladé hvězdy či zkrátka fakt, že soupeřky už lépe přečetly slabiny kanadské hráčky.

„Když Bouchardová vybojovala juniorské grandslamové tituly, začalo se o ní mluvit jako o nové Marii Šarapovové. Teď ji ale hrozí, že bude spíš další Annou Kurnikovovou," píše list Montreal Gazette v narážce na bývalou ruskou tenistku, která nakonec více než na kurtech zářila v reklamě a společenských časopisech.

„Momentálně nemám žádná očekávání pro nejbližší budoucnost. Musím jít den ode dne a pomalu se snažit vrátit zpátky na vrchol," dodala Bouchardová.

Možná se může paradoxně odrazit od úterního zápasu, v němž už ve druhém setu prohrávala s Mladenovicovou 0:5, když v tom někdo z hlediště zakřičel: „Zaber Genie, nenech si dát kanára!"

Povzbuzení z publika zabralo, Kanaďanka vyhrála čtyři gamy za sebou a Mladenovicové ještě pořádně zatopila. Na zvrat už ale bylo pozdě...

Reklama

Související témata: