Hlavní obsah

Hsieh Su-wej - Šafářová 2:6, 3:6Tentokrát žádné drama! Šafářová si v poklidu poradila s kvalifikantkou. Ale Plíšková skončila

Londýn
Aktualizováno

Loňská semifinalistka Wimbledonu Lucie Šafářová už je ve třetím kole tohoto ročníku, když si za hodinu a pět minut poradila s Hsieh Su-wej z Tchaj-wanu 6:2, 6:3. Česká tenistka vyhrála první set za 33 minut 6:2, i do druhého vstoupila dobře, nešlo to sice už tak hladce, ale v poklidu dovedla duel do vítězného konce. Žádné drama jako v prvním kole... Příští soupeřkou Češky bude Američanka Sloane Stephensová. Nečekaně brzy skončila na grandslamovém turnaji jedenáctá nasazená Karolína Plíšková, která ve druhém kole podlehla Američance Coco Vandewegheové 6:7, 4:6.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Lucie Šafářová v utkání 2. kola Wimbledonu.

Článek
Fotogalerie

Šafářová postoupila z druhého kola Wimbledonu potřetí v kariéře. Její další protivnice Stephensová  (37. v pořadí WTA) prošla do této fáze soutěže přes Češku Strýcovou a krajanku Davisovou. A bude to asi zdatnější soupeřka. Předloni si zahrála ve Wimbledonu čtvrtfinále. Jediný vzájemný duel Šafářová loni v Dubaji nad Američankou vyhrála.

Česká finalistka Roland Garros, kterou v pondělí dělily v duelu s Alison Riskeovou z USA tři míče od vyřazení, měla duel se Hsieh Su-wej (131.) plně pod kontrolou. Od začátku hrála jistěji, razantněji a lépe podávala. Nečelila žádnému brejkbolu a zápas i za zvuků trubky z nedaleké restaurace vyhrála za hodinu a pět minut.

"Věděla jsem, že když jí dám čas, tak začne hrát čopy, kraťasy a tyhle nepříjemné údery. Šla jsem do toho agresivně od prvního míče. Nedala jsem jí čas a cítila jsem se dobře," řekla Šafářová a po utkání se mohla pochválit za servis i forhend.

Plíšková potřetí v řadě končí ve druhém kole

Plíšková i letos na výrazný výsledek v All England Clubu nedosáhne. Ani na čtvrtý pokus do třetího kola neprošla. Překvapivě se nadřela už na postup z prvního kola a i v tom druhém bylo od začátku zřejmé, že ji čeká pořádně těžká práce.

Žebříčkově o více než třicet míst hůře postavená Vandewegheová hrála velmi solidně a hned při první příležitosti atakovala servis české hráčky. Ta brejkbol ve druhé hře odvrátila, ale sama si za celý set žádný nevytvořila.

V koncovce úvodní sady musela navíc znovu hasit pohromu, když odvracela hned čtyři setboly soupeřky. Kritický moment zvládla a ve zkrácené hře se rychle ujala vedení 3:0. Jenže Američanka se výborně rozpodávala a sebevědomým výkonem tie break nakonec i díky chybám Češky otočila. "To byla škoda. Bylo to ale těžké. Ona skoro nezkazila, odehrála na své poměry solidní zápas a byla lepší," řekla Plíšková.

Podobný průběh měla i druhá sada. Rodačka z Loun si vypracovala vedení 3:0. Američanka ale ztrátu brzy smazala a výborným servisem začala získávat převahu. Sérií pěti vyhraných gamů zápas definitivně zlomila na svoji stranu.

Plíšková sice na poslední chvíli ještě vykřesala naději, když vyhraným podáním snížila na 4:5, ale rozjetou soupeřku už zastavit nedokázala. Vandewegheová ukončila duel symbolicky patnáctým esem.

"S ní to je hodně o servisu a těch šancí jsem moc nedostala. Mě servis ve druhém setu moc nepodržel, šla jsem hodně přes druhý a do toho mi chodila," poznamenala Plíšková. Potřetí za sebou skončila ve Wimbledonu ve 2. kole, při premiéře v roce 2012 už v prvním.

Tenisový Wimbledon (tráva, dotace 26,5 miliónu liber):
Ženy
Dvouhra - 2. kolo:
Karolína Plíšková - Vandewegheová 6:7(5:7), 4:6
Hsieh Su-wej (Tchaj-wan) - Šafářová (6-ČR) 2:6, 3:6
Čtyřhra - 1. kolo:
Krajiceková, Strýcová (14-Niz./ČR) - Aojamaová, Voráčová (Jap./ČR) 7:5, 7:5
Garciaová, Srebotniková (10-Fr./Slovin.) - Smitková, Sü I-Fan (ČR/Čína) 6:1, 4:6, 6:2
Niculescuová, Savčuková (Rum./Ukr.) - Karolína Plíšková, Kristýna Plíšková (ČR) 2:6, 6:4, 6:4.
Muži
Čtyřhra - 1. kolo:
Rojer, Tecau (4-Niz./Rum.) - Kližan, Rosol (SR/ČR) 3:0 skreč.
Bellucci, Durán (Braz./Arg.) - Štěpánek, Južnyj (ČR/Rus.) 5:7, 6:4, 6:2, 6:7 (5:7), 6:3
Butorac, Fleming (USA/Brit.) - Čermák, Oswald (ČR/Rak.) 6:7 (5:7), 7:5, 7:5, 3:2 skreč.
Výsledky dalších zápasů zde.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori