Hlavní obsah

Program Wimbledonu: Šafářová může pomstít Plíškovou, Berdycha čeká těžký Francouz

Londýn

Po dni volna se opět rozjede grandslamový Wimbledon. Český tenis má v All England Clubu ve dvouhrách poslední dva zástupce a oba budou dnes usilovat o účast ve čtvrtfinále. Tomáše Berdycha čeká na kurtu číslo dva Francouz Gilles Simon. Zápas začne zhruba v 16 hodin. Lucie Šafářová se střetne od 12.30 na dvorci číslo tři s Američankou Coco Vandewegheovou. Oba duely vysílá živě Nova Sport. Podrobné on-line reportáže z utkání můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Lucie Šafářová slaví vítězství nad Američankou Sloane Stephensovou ve 3. kole Wimbledonu.

Článek

Po vyřazení obhájkyně titulu Petry Kvitové drží české barvy ve hře mezi ženami loňská semifinalistka v All England Clubu Šafářová. S Vandewegheovou (47. v žebříčku WTA), která je poprvé na grandslamu v osmifinále, se dosud nestřetla. "Výborně servíruje, jde agresivně do úderů a na trávě bude nebezpečná," očekává Šafářová.

Může se stát i mstitelkou krajanek na tomto turnaji. Ve 3. kole zdolala Sloane Stephensovou z USA, která předtím vyřadila Barboru Strýcovou, Vandewegheová zase ve 2. kole zastavila Karolínu Plíškovou. "Uvidíme," usmála se Šafářová.

Loňským semifinále ve Wimbledonu se Šafářová odrazila k životním výsledkům. Její vzestup vyvrcholil postupem do finále Roland Garros. A jak někteří říkají, dobrá hra v Paříži je nejlepší příprava na Wimbledon. "Doufám, že jo," přála si Šafářová.

Berdych čelí nepříjemnému soupeři

Berdych postupem do osmifinále vylepšil o jedno kolo svůj loňský výsledek a bude hrát o čtvrtou účast ve wimbledonském čtvrtfinále. Se Simonem má nepříznivou bilanci 4:6, ale letos v Rotterdamu jasně vyhrál a povolil mu jen tři hry. "Poslední zápas byl dobrý, vítězný," řekl Berdych. V utkání na tři vítězné sety se střetli jen dvakrát: na Australian Open už před devíti lety uspěl Simon, nyní třináctý hráč světa, v Davisově poháru v roce 2009 zase Berdych.

Již potřetí se letos ve Wimbledonu střetne s francouzským soupeřem. V 1. kole to byl Jérémy Chardy, pak Nicolas Mahut. "Soupeř jako soupeř, to nehraje roli," řekl Berdych. Proti Francouzům má ve Wimbledonu bilanci 7:1, prohrál jen s Julienem Benneteauem v 1. kole 2004 při svém debutu v Londýně.

Mezi hlavní lákadla pondělního programu, přezdívaného Manic Monday (šílené pondělí), jelikož se hrají všechny osmifinálové zápasy dvouhry mužů i žen, bude duel amerických sester Sereny a Venus Williamsových. "Já bych fandila Venus," řekla světová jednička Serena a Venus dodala: "Já zase Sereně."

Pondělní program:
Centrální dvorec (začátek 14:00):
S. Williamsová (1-USA) - V. Williamsová (16-USA)
Karlovič (23-Chorv.) - Murray (3-Brit.)
Bautista (20-Šp.) - Federer (2-Švýc.)
Kurt č. 1 (14:00):
Šarapovová (4-Rus.) - Dijasová (Kaz.)
Wawrinka (4-Švýc.) - Goffin (16-Belg.)
Djokovič (1-Srb.) - Anderson (14-JAR)
Kurt č. 2 (12:30):
3. zápas Berdych (6-ČR) - Simon (12-Fr.)
Kurt č. 3 (12:30):
1. zápas Šafářová (6-ČR) - Vandewegheová (USA)

Reklama