Hlavní obsah

V All England Clubu se schyluje k sesterskému souboji. Serena vyzve Venus

vat

Dnes opět po denní pauze propuknou boje v All England Clubu. Pondělní program tenisového Wimbledonu nabídne, kromě zápasů Tomáše Berdycha a Lucie Šafářové, i duel sester Williamsových. Světová jednička Serena narazí na svou starší sestru Venus. „Očekávám, že více fanoušků bude přát jí,“ řekla pro sports.yahoo.com mladší ze sester.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Serena Williamsová zatíná pěst po vítězném míčku v zápase proti Heather Watsonové ve 3. kole Wimbledonu

Článek

Bude to jejich pátý vzájemný souboj na trávě ve Wimbledonu. Tentokrát bude v roli jasné favoritky Serena, současná tenisová královna. Pro vítězku letošního Roland Garros hovoří jasně i bilance (3:1).

„Je to pro mě ta nejtěžší soupeřka. Tolik mě v mém životě inspirovala a hrát proti ní je opravdu těžké. Ona je úžasný člověk," sklidila své starší sestře kompliment. „Svým příběhem dokázala inspirovat spoustu lidí, za to ji obdivuju," poukázala Serena na Sjögrenův syndrom, který postihl její sestru před čtyřmi roky.

Tenkrát musela Venus odstoupit po vyhraném 1. kole US Open. „Našli mi Sjögrenův syndrom. Je to autoimunitní nemoc, která způsobuje častou únavu a bolesti kloubů," sdělila tehdy Venus. Následovala ztráta formy, propad žebříčkem...

Nicméně s nepříjemnou nemocí se ji daří bojovat, což dokazuje postavení v žebříčku WTA, kde ji patří 16. pozice. Navíc tráva je jejím oblíbeným povrchem, pětkrát, stejně jako sestra, už dokázala  ve Wimbledonu zvítězit. Do souboje se Serenou vstupuje Venus odhodlaně. „Rozhodně se nevzdám."

„Také si prošla (sestra) několika těžkými obdobími a nikdy si nestěžovala. Vidíte hráče, kteří mluví o zranění, jako kdyby byli devět tisíc let starý, ale ona nikdy. Za to ji musíte ocenit," vrátila Venus své sestře kompliment.

Každá by fandila té druhé

V přízni fanoušků se však sestry neshodnou. „Očekávám, že více fanoušků bude přát sestře," řekla Serena. „Já bych jí také fandila," dodala. Venus si však myslí pravý opak. „Kdybych byla neutrální divák, tak držím palce jí."

Celková bilance hovoří ve prospěch Sereny v poměru 14:11. Poslední vzájemné střetnutí ale ovládla loni na turnaji v Montrealu po dvouhodinové bitvě Venus. V počtu vitězství na Grandslamech je rozdíl výrazně větší - 20:7 pro Serenu.

Jejich šestadvacátý vzájemný zápas startuje ve 14 hodin na centrálním dvorci.

Reklama