Hlavní obsah

Miláček okruhu WTA? Její kouč představuje Šafářovou v jiném světle

Všechno je jinak! Česká tenistka Lucie Šafářová má možná pověst nejsympatičtější tenistky na okruhu WTA, skutečnost je ale jiná. Šafářová je nafoukaná a zlá dívka, která se roztomile tváří jen do zapnutých kamer televizních společností. Ale ne, samozřejmě to není pravda. To jen její trenér Rob Steckley nafilmoval další ze svých zinscenovaných krátkých filmů.

Opravdová Lucie Šafářová?

 
Článek

Steckley, který v Kanadě studoval na univerzitě média a film, je známý tím, že s Šafářovou čas od času natočí vtipné video. Nedávno šestou hráčku světového žebříčku honil hned po třech kurtech najednou. Tentokrát si udělali srandu z toho, že se o Šafářové říká, že je to nejmilejší dívka na okruhu. V inscenovaných scénkách trenér s nadsázkou ukazuje Šafářovou jako namyšlenou hráčku.

Kromě Šafářové a samotného Steckleyho vystupuje v krátkém snímku také deblová partnerka Šafářové Bethanie Matteková-Sandsová a reportér z kanadské televizní stanice TSN, který požádal všechny tři o rozhovor. „Ty nemluv! Mazej do rohu!" osočí se Šafářová na svého trenéra, který se zapovídá s redaktorem.

Ten je u vytržení, že může s deblovým párem dělat rozhovor. „Počkat! Počkat! Počkat! Počkat! Je jen jedna hvězda," řekne znovu pánovitě Šafářová a pak se otočí k Američance a odešle ji za svým trenérem.

Jahody bez šlehačky?

Česká tenistka je milá, když se ale objeví problémy s kamerou, rozčílí se. „Můj čas jsou peníze!" křikne a ještě stačí urazit moderátora. Jakmile se ale kamera spraví, je z Češky skutečně ta nejsympatičtější dívka. „Jsem obklopená úžasným týmem, jsou pro mě hrozně důležití. S Bethanií si na kurtu užijeme tolik legrace. Všechno je krásné, jsem tolik šťastná," rozplývá se a nešetří úsměvy.

Pak ale kamera vypne a vrátí se „opravdová" Šafářová. Ještě jednou se jí podaří urazit muže s mikrofonem a zamíří pryč. Cestu jí zkříží Matteková-Sandsová se zbaběle se schovávajícím Steckleym. Nabízené jahody, typické jídlo diváků ve Wimbledonu, jim ale Šafářová vyrazí z ruky a s opovržením se na ně rozkřikne: „Bez šlehačky?"

Kanadský kouč i deblová partnerka se vrhnou na zem a sbírají jahody. K oběma se přidá i reportér. „To je vždycky taková?" ptá se jich nevěřícně. Matteková-Sandsová ho ujišťuje, že ano. „Ale, vždyť se zdála být tak milá!" nevěří reportér.

Spolupráci s trenérem a filmařem-amatérem Robem Steckleym si Šafářová pochvaluje. Pod jeho vedením se brněnská rodačka vyšvihla do Top 10, došla až do finále French Open a po boku Mattekové-Sandsové Roland Garros vyhrála. A jak je vidět, spolupráce jim svědčí nejen na kurtu...

Reklama