Hlavní obsah

Kvitová - Radwaňská 7:5, 6:4Kvitová a Šafářová si v New Havenu zahrají semifinále, Karolína Plíšková vypadla

New Haven
Aktualizováno

Petra Kvitová udolala v New Havenu Agnieszku Radwaňskou z Polska 7:5, 6:4 a v generálce na US Open dál kráčí za obhajobou titulu. V semifinále ji čeká Dánka Caroline Wozniacká. Lucie Šafářová po velkém boji porazila slovenskou tenistku Dominiku Cibulkovou 6:7, 6:4, 7:5. O účast ve finále se čtvrtá nasazená česká hráčka utká s Ukrajinkou Lesjou Curenkovou, na kterou narazí příští týden v prvním kole US Open. Curenková dnes v New Havenu porazila Karolínu Plíškovou hladce dvakrát 6:2.

Foto: Fred Beckham, ČTK/AP

Petra Kvitová při čtvrtfinále v New Havenu s Polkou Agnieszkou Radwaňskou.

Článek
Fotogalerie

Kvitová do zápasu s Polkou nevstoupila dobře, ztrátu úvodního podání ale dokázala okamžitě smazat. Po dalším prohraném servisu se dostala pod tlak a soupeřka vedla už 5:3, Kvitová ji ale nepustila ani k jednomu setbolu. Zlepšenou hrou naopak Radwaňské sebrala další dvě podání a úvodní set získala 7:5.

S nalezením správného rytmu se pětadvacetiletá světová pětka trápila i ve druhém setu, v němž si opět prohrála hned první servis. Stejně jako v úvodním setu ale manko ihned dotáhla a další šanci už tentokrát Radwaňské nenabídla. Sama naopak v 10. hře při podání soupeřky proměnila druhý mečbol.

"Dneska to nebylo jen o podání. Opravdu dobře returnovala," řekla po utkání Kvitová, jež před několika týdny zveřejnila, že prodělala mononukleózu. Po vyřazení ve Wimbledonu si dopřála pauzu na odpočinek, v předchozích dvou startech v Torontu a v Cincinnati ale vyhrát nedokázala. "Tohle vítězství jsem vážně potřebovala a zvládla jsem to ve dvou setech, což je také dobré," dodala.

S Radwaňskou si vylepšila bilanci vzájemných zápasů na 6:2. "S Agou je to vždycky složité, protože je to velmi trpělivá a chytrá hráčka. Takže jsem musela o hře hodně přemýšlet a ne se snažit dát z první rány vítězný úder. Musela jsem být také trpělivá," uvedla Kvitová, jež v New Havenu v posledních třech letech hrála vždy finále. Vedle loňského triumfu získala titul i v roce 2012.

S Wozniackou má naopak Kvitová zápornou bilanci 4:5.

Potřetí v sezóně semifinále

Šafářová se probojovala do semifinále potřetí v sezóně a poprvé od květnového French Open, na kterém si zahrála své první grandslamové finále ve dvouhře. S Cibulkovou si poradila po téměř třech hodinách a nepříznivou vzájemnou bilanci se slovenskou hráčkou vylepšila na 2:4.

V prvním setu Šafářová neudržela vedení 4:0 a ztratila ho v tie breaku. Podobně málem dopadla druhá sada. Česká tenistka vedla 4:1, ale soupeřka srovnala na 4:4. Za stavu 5:4 ale udělala Cibulková dvě dvojchyby a darovala Šafářové set. Rozhodující sadu rozhodl maratonský dvanáctý game, v němž Šafářová při podání soupeřky využila čtvrtý mečbol.

S Curenkovou se dosud střetla jen jednou loni na US Open a v 1. kole vyhrála ve třech setech.

Pátá nasazená Plíšková nedokázala v utkání s Curenkovou (46. v žebříčku WTA) proměnit ani jeden ze tří brejkbolů a sama přišla o podání čtyřikrát. Ukrajinka, která se do turnaje dostala až díky odstoupení Rumunky Simony Halepové, porazila po Barboře Strýcové druhou Češku. Vyzraje na ni Šafářová?

Tenisový turnaj žen v New Havenu (tvrdý povrch, dotace 754 163 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Kvitová (2-ČR) - A. Radwaňská (7-Pol.) 7:5, 6:4
Šafářová (4-ČR) - Cibulková (SR) 6:7 (4:7), 6:4, 7:5
Curenková (Ukr.) - Karolína Plíšková (5-ČR) 6:2, 6:2
Wozniacká (3-Dán.) - Garciaová (Fr.) 6:3, 6:0
Semifinálové dvojice: Curenková - Šafářová, Wozniacká - Kvitová
Kvalifikace grandslamového turnaje US Open v New Yorku:
Muži - 2. kolo:
Karacev (Rus.) - Mertl (ČR) 6:3, 6:7 (1:7), 6:0
Ženy - 2. kolo:
Voráčová (ČR) - Chan Yung-Jan (Tchaj-wan) 6:3, 6:2
Tenisový turnaj mužů ve Winston-Salemu (tvrdý povrch, dotace 695 515 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Johnson (13-USA) - Lu Yen-Hsun (Tchaj-wan) bez boje
Anderson (2-JAR) - Čorič (8-Chorv.) 6:2, 7:6 (7:1)
Džazírí (Tun.) - Bellucci (6-Braz.) 6:3, 6:2
Herbert (Fr.) - Carreňo (Šp.) 4:6, 7:6 (7:5), 6:2
Semifinálové dvojice: Herbert - Johnson (13-USA), Džazírí - Anderson

Reklama

Související témata: