Hlavní obsah

Zděšení na US Open! Do hlediště dopadl dron

New York

Během čtvrtečního programu na tenisovém US Open se ve 20:37 hod. na tribunu jednoho z dvorců ve Flushing Meadows zřítil během zápasu dron. Malý bezpilotní letoun nezpůsobil nikomu žádná zranění, diváky a hráčky na kurtu ale situace vyděsila.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Centrální pohled na areál Billie-Jean Kingové v New Yorku.

Článek

Letoun se ve čtvrtek večer zřítil do sedadel jedné z neobsazených sekcí kurtu Louise Armstronga, kde byl právě v plném proudu předposlední zápas druhého kola ženské dvouhry mezi Italkou Flavií Pennettaovou a Rumunkou Monicou Niculescuovou.

"Slyšela jsem divný zvuk a nevěděla, o co jde. V první chvíli mě napadlo, že je to bomba. Byla jsem trochu vystrašená, přiznávám, ale se vším tím, co se teď ve světě děje," vrátila se po utkání v rozhovoru s novináři k neobvyklé situaci Pennetaová, která zápas s rumunskou tenistkou vyhrála ve dvou setech.

Že šlo o pád bezpilotního letounu, se ale dozvěděla až po zápase. Stroj se po pádu rozletěl na kusy, utkání bylo ale přerušeno jen na chvíli.

Newyorská policie dnes oznámila, že kvůli incidentu zadržela šestadvacetiletého muže, newyorského učitele Daniela Verleyho, který přednáší na Akademii inovativních technologií v newyorském Brooklynu. Policie ho obvinila, že svůj bezpilotní aparát zavedl do prostoru, kde k tomu neměl oprávnění.

Provoz bezpilotních letounů v USA regulují poměrně přísná pravidla. Stále větší obliba těchto aparátů ale vede mnohé americké zákonodárce k úvahám o jejich dalším zpřísnění.

Reklama

  4 : 6, 3 : 4 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 3 : 4 probíhá Živě
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori